Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.

Hyrbil:

Hitta de billigaste hyrbilarna över hela världen. Sök på de olika agenterna och bolagens sidor för att hitta lägsta pris.

Se mina prisjömförelser mellan uthyrarna här, Tester.

Bensinen är billig, i Florida är genomsnittspriset för "Regular" idag 170720 ca. $4.80/liter.  Tänk också på att olika uthyrare kan inkludera olika saker som en  tank bensin, extra förare, försäkringar mm. i priset. En sak att ta i beaktande är att vissa har prisgaranti, t.ex. Holiday Autos   , olika villkor förekommer så läs dessa noga innan bokning.

På plats hos uthyraren, var noga med att kontrollera kontraktet INNAN Du undertecknar så att allt som stämmer med din bokning och att allt som ska ingå finns med. när man väl skrivit under har man mycket svårt att få rättelse. Titta här Varning! för mer info om lite av det man kan råka ut för (de kommer ständigt på nya sätt att lura sina kunder tyvärr)

Det man ska Tänka på först är att man på förstasidan kryssar bort att man bor i USA och väljer Sverige istället om detta går, då ingår i regel försäkringarna man behöver. Som vanligt är min uppmaning att jämföra olika uthyrare då inte en alltid är billigast och bäst på allt. Lycka till med jakten! Man får ofta bättre pris på den svenska sidan hos t.ex. Avis och SAS erbjudande ger ofta bland de bästa priserna, tyvärr måste man fortfarande jämföra de olika sidorna och olika rabattkoder för att hitta bästa pris, rabattkoder som gett bäst priser när vi bokat finns längre ner på sidan.

OBS! Information om trafik, GPS, försäkringar, vägnät mm. Inte minst vägtullar vöcker frågor, uthyrarna har väldigt olika lösningar och priserna skiljer enormt så ta en titt på det och fundera på hur di vill göra innan du väljer var du ska hyra, info finns på sidan Att ta sig runt.

Skrolla ner! Det finns många sidor att besöka om Du vill jämföra aktuella priser på hyrbil.

Varning! Ett par varnande exempel som vi själv och andra råkat ut för samt lite andra tips om saker att se upp med när man ska hämta ut en hyrbil. Varning!

Våra favoriter bland biluthyrare nuförtiden är " Sixt "& speciellt om man blir medlem i deras kundklubbar vilket är gratis så för man bra service där. De är inte alltid (men ofta) billigast, men den extra servicen är värt en del, hur mycket får man så klart avgöra från gång till gång :-) Skulle man få problem med Sixt kan jag speciellt rekommendera att gå in på Flyertalk där har personal som svarar på frågor och hjälper till att lösa problem så långt det överhuvud taget går, har inte sett något annat företag i branschen som har denna inställning till kunderna faktiskt. Uppdatering: Tyvärr har jag sett att Sixt inte lever upp till detta längre, de har blivit mycket sämre på att sköta denna kontakt med kunderna och är verkar nu inte bättre än andra på den fronten, däremot är de fortfarande bra på att svara på mejl. De senaste gångerna vi hyrt har Avis varit billigast med koderna nedan (speciellt Simon och Visa-koderna). Observera att koder ibland ger högre pris och ibland lägre pris på en biltyp men högre på en annan.

Sixt är som sagt en favorit men inte felfria, i USA där man har 0 självrisk är det inga problem men Sixt blir ofta beskyllda för att försöka debitera för skador som redan fanns på bilen och liknande, detta är tyvärr väldigt vanligt bland de flesta uthyrare och vi har själv inte råkat ut för det hos varken Sixt eller någon annan. Vi har ofta hittat lägst pris här och fått rejäla uppgraderingar av bilen. Försök bli uppgraderad i status även om du inte hyr mycket, mejla dem och försök matcha om du har status hos någon annan, (hyrbilsfirma, flygbolag, hotellkedja eller genom t.ex. Amex Platinum. Tyska eller brittiska sidan är antagligen bättre för detta än den svenska).

Avis:

Hittade ett erbjudande från och Simon Malls som ger bra priser på bilar i USA och Kanada plus att Simon Malls bjuder på rabatthäfte i något av alla sina köpcentra, ADW-koden som anges vid bokning är H811101 .

 Använd ditt Mastercard, Spara upp till 20% PLUS en fri uppgradering!  använd koderna vid sökning, AWD # A382900 & coupon # UUEA010 för att se om detta erbjudande ger rabatt på din hyra. Har du Visa-kort kan du använda AWD# B204400

American Express Platinum ger högre status hos Avis och dessutom rabatt (se vår sida om kort här, t.ex. Amex Platinum).

Avis jobbar med detta system med olika koder för rabatter och erbjudanden, här är några till att prova: AWD# G833800 kan ge 10% på helghyra. AWD# G833700 kan ge 15% på minst 5 dagars hyra och det finns mer att hitta om man söker, tänk bara på att många AWD-koder är bundna till olika medlemsskap och då kan de kräva bevis för att man har rätt till rabatten.

 

Hertz har väldigt varierane priser, ofta är de enligt vår erfarenhet mycket dyrare än de andra men ibland kan de plötsligt ligga lägst så ta ändå med dem när du jämför priser. Återigen alltså, prissättning på hyrbilar är obegriplig och det är bara att jämföra och jämföra....

Ett tips: Kolla upp om Du har rabatt hos genom t.ex. Motormännen, Choice Nordic,  SAS Eurobonus eller någon annan kundklubb, förening eller kreditkort (se vår sida om kort här, t.ex. ger Amex Platinum både högre status och rabatter hos flera uthyrare)  och skriv in rabattkoden därifrån när Du söker på Hertz.

Är Du under 21? många uthyrare har 25årsgräns och en del 21 år. följande uthyrare är den enda vi hittat som hyr ut från 18 år!

EZcarrental.com

Det går INTE att teckna CDW som minderårig utan egen full försäkring krävs, detta kan vara ett problem så kontakta företaget i förväg om Du är under 21 (innan Du hyr)!

Concerned about Enviornment - Rent a Hybrid from FDiscount Car Rentals Around The World with Fox

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska