Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Florida böcker reseguider karta

Böcker om Florida:

Tips på böcker och kartor om Florida som är bra att ha med eller vid planeringen av resan.

annons> Köp nya "Brit Guide Orlando 2020" på Amazon.se på Amazon.se

Observera att priserna är ungefärliga och ändras bl.a. beroende på kursförändringar .


Vill Du ha en mycket bra guidebok på svenska med dig på resan? Köp då First Klass Reseguiders "Florida" Boken har nu kommit i ny upplaga (2020) på svenska för ca.  226:-! 

Boken tar upp det mesta en turist är intresserad av och dessutom är den rikt illustrerad med bilder och kartor. Mitt förstaval när det gäller guideböcker.

(direktlänk till boken).   


En ny mycket trevlig och personligt skriven bok från 2013 med massor av bra tips på svenska är Ett annat Florida av Daniel Svanberg. Mycket bra bok till ett bra pris dessutom, kostar ca. 184:-.

(direktlänk till boken).  


Vill Du veta allt om Disney World och kunna planera besöket i detalj så är detta ett oumbärligt hjälpmedel med all information, tips och kartor mm. Du kan behöva! Fodor's Walt Disney World 2014  182:- få ut det mesta möjliga av besöket! Boken tar också upp,  Universal, SeaWorld och information om centrala Florida. (Engelsk text)

(direktlänk till boken) 


"Tegelstenen" Frommer's Florida Ny upplaga 2011, med oändligt med information på engelska om nästan allt (704 sidor) för 282:-. Man för väldigt mycket att läsa med denna bok! Den tar upp plats efter plats med tips om boende, restauranger, sevärdheter, mm dessutom massor av allmän info och det medföljer även en utmärkt karta.


(direktlänk till boken).   


Lonely Planets böcker behöver väl ingen närmre presentation? Nu kommer en ny L.P om Florida, Lonely Planet Florida den ska släppas runt årsskiftet och kostar endast 181:-!

(direktlänk till boken).


Lonely Planet har även en bok som inriktar sig på Miamiområdet och öarna söderut (The Keys) Lonely Planet Miami & the Keys City Guide [With Pullout Map] den kom också i en ny upplaga iårsskiftet 14/15 och den kostar 157:-.

(direktlänk till boken).


En Ny bok jag just tittat på "Time Out Miami & the Florida Keys" på engelska, inriktar sig främst på Miami! känns lite tunn (288 sidor) men jag gillar den skarpt, mycket bra hotell och restaurangtips förutom info om nästan allt  annat man kan behöva veta, färgbilder och riktigt bra, tydliga kartor längst bak. Kostar endast 137:-. Boken är lite lättare och räcker långt som enda följeslagare om man bara ska besöka Miamiområdet.

(direktlänk till boken).  


börjar bli gammal, från  2010 Fyris Reseguiders "Florida" på svenska är i samma format som Willmaguide, mycket bilder och bättre med fina kartor och användbara tabeller. Information om de vanligaste turistorterna och sevärdheterna. En bra bok för förstagångsbesökaren som vill börja utforska Florida. En karta följer också med. 123:-  

(direktlänk till boken).


Berlitz Rese-guide Florida med fakta om Miami, Palm Beach, Disney World, Everglades, Florida Keys och mycket mer börjar också bli gammal! En klassiker bland reseguider på svenska från 2009. 141 sidor för endast 75:-.

(direktlänk till boken). Fleximap Florida  


518 sidor på engelska om södra Florida för 150:- för Du med "The Unofficial Guide to South Florida including Miami & the Keys" Mycket bra hjälp att hitta boende och restauranger med omdömmen, fokuserar på lite andra saker än andra böcker. Mycket bra med kartor över hotell, restauranger och sevärdheters placeringar. Denna bok täcker inte t.ex. Orlando men jag rekommenderar den som komplement till andra böcker om man ska utforska Miami, Ft. Lauderdale, Key West t.ex. Denna börjar bli väl daterad, t.ex. hotell och restaurangtips kan man ju glömma om de är så gamla, och köps väl mest om man vill ha lite udda information och redan har en eller ett par böcker om Florida.

(direktlänk till boken).  


"Florida Insight Flexi Map" En riktigt bra karta som dessutom är tåligare än vanliga papperskartor (man kan skriva med bläckpenna och torka av igen, bra när man ska planera sina utfärder) och innehåller info om de största sevärdheterna mm. 150:-. 

(direktlänk till kartan hos Adlibris). Fleximap Florida hos Bokus)


Fler kartor över Florida och olika stöder i Florida:

ännu fler kartor hos Bokus.

Kartor hos AdLibris.

Florida State Map.

Orlando Area, Florida pocket map.

Orlando Insight FlexiMap.

Tampa and St. Petersburg, FlexiMap.

Sarasota, City Slicker Map.

Miami, FlexiMap.

Key West, Fl City Slicker.

Key West and The Keys, CityMap,

Fort Lauderdale CityMap.


Resetidningar ger ofta bra och aktuell information. Dessutom är ju tidningar i allmänhet bra att ha med som tidsfördriv under resan. besök  Tidningskungen.se eller  som har ett stort utbud!

 Rand McNally Travel Store

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska