Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Ticket test

Test av researrangörer    annons>

Har gjort en liten ovetenskaplig test av researrangörernas hemsidor. Vi ville boka en resa från Arlanda till Ft. Lauderdale alternativt Miami Beach 2 veckor med avresa runt 8e 9e Mars 2008 för 2 vuxna och ett  barn på 10 är med hyrbil men utan reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Skickar dessutom fråga av det enklare slaget via kontaktformulär eller E-post för att se om det svaras och i.s.f. hur snabbt och bra.

Kan redan nu meddela att resultatet är nedslående!

Arrangör / tidpunkt / Betyg av 10 möjliga (klicka på respektive för att läsa testerna.)

TUI (f.d. Fritidsresor): 071108 15:12      0

Sembo:         071108 16:00     10

Ticket:           071108 22:45       6

Ving:              071108 23:12       3

Ving: v2        071109 23:25        0

MrJet:            071109 10:07       7

 

Ticket: 071108 22:45   Ticket.se

Internetbokning:

här såg det också ganska bra ut, många (för många?) val på förstasidan "Flyg och hotell" "Flyg" "Hotell" "Hyrbil" "Charter" "Ticket Selection" "Sista minuten" osv. Vi väljer efter viss tvekan "Flyg och hotell". Nu för vi fylla i några val om bl.a antal resenärer, datum, antal rum och resmål. Det finns en rullgardinsmeny med resmål men den är mycket begränsad så vi måste skriva in Fort Lauderdale manuelt. Felstavningar som Ft Laderdale hittas inte och inga förslag på liknande namn ges (uselt). väljer vi detaljerad sökning finns många fler namn i menyn, här finns Fort Lauderdale men inte Ft Lauderdale däremot finns Ft Myers men inte Fort Myers. Inkonsekvent och dåligt.

Vi väljer följande:

Flyg och hotell och kryssar i detaljerad sökning

vuxna: 2

barn: (2-11 år): 1

Antal rum: 1

Typ av resa: Tur/retur

resmål:

Avreseort: Sverige, Stockholm

resmål: USA, Fort Lauderdale

Datum:

Utresa: 8 mar 2008

Hemresa: 22 mar 2008

Flygbolag: väljer inget

Trycker på "Sök".

För efter några sekunder upp ett förslag på flyg med Continental Airlines och hotell Lauderdale Beachside Hotel med paketpris från 34.846:- (Bra att få en uppfattning om pris redan här) Under detta för vi listor med alternativa flyg och en flik med hotell. Vid varje alternativ finns angivet vad priset blir om man väljer detta. Mycket bra! Man kan få fram mer information om hotellen. Vi hittar Sheraton Yankee Trader som vi tidigare tittade på hos Sembo och när vi trycker på mer info visar det sig också att det är Sembo som är arrangör. Det vi saknar mest här är en karta över hotellets placering också är informationen ganska kortfattad. Vi hamnar med detta hotell på 45.111:-. Trycker på "Boka" här hamnar vi på en sida där vi ska fylla i uppgifter om resenärer och bekräfta beställningen. här ser vi att priset INTE inkluderar "Pengarna tillbaka garanti" och "Semesterförsäkring" som dock är valda, det syns tydligt men ingen information om att man kan välja bort dessa lätt att de kommer med fast man kanske redan har försäkringar t.ex genom sin hemförsäkring eller kreditkort (dåligt!). Man ser inte vad totalkostnaden blir utan måste själv addera alla summor! väljer bort dessa (6 poster) och måste bekräfta varje med ett "ok klick" att vi verkligen vill tas bort dem! onödigt irriterande. Vi har inte fått någon möjlighet att välja till någon bilhyra under bokningen trots att det stod "Boka billiga flyg, hotell & hyrbil" när vi tryckte på "Flyg och hotell" knappen. Vi avbryter bokningen för att titta på bilhyra.

Nytt irritationsmoment. här kan man välja att söka på "Plats" eller "Flygplats" säker vi på Ft. Lauderdale som plats finns inga bilar! säker Vi däremot på "Flygplats", Ft. Lauderdale International så finns det bilar. räknar man inte flygplatsen till Ft. Lauderdale? Ticket förmedlar tydligen bilar från "Holiday Autos" Vi väljer en Kategori F4, den kostar 5.230:-. Man för mycket kortfattad info om bilarna och inga detaljer om vad som ingår. I nästa steg kan vi välja till självriskeliminering för 390:- vilket är förvalt åt oss :-( Barnstol, Extra förare och GPS men ingen mer info om vad som ingår i priset. I nästa steg för vi upp en ruta med priset, möjlighet att avbryta, boka, "Boka till hyrbil", "Boka till hotell" och "Boka till flyg" varför fick vi inte detta val när vi bokade resan? Trycker på boka till flyg och för upp en flygsökningssida och till vänster menyn som fanns på förstasidan. Klickar där på "Flyg och hotell". Nu försvinner bilbokningen som låg i högerkant! Nu är vi trötta på detta! Det gör visserligen att boka men ska det vara så fruktansvårt rörigt och otydligt?

E-post fråga: till boka@ticket.se 071108 22:45

Ämne: Florida

Hej!

Hur gör man för att lägga till en hyrbil när man gör en bokning av "flyg och hotell" på hemsidan? gör det eller måste man göra två separata bokningar?

Mvh. ********

Resultat:  Inget autosvar om mottaget mejl. Svar: 071109 10:05 Mycket snabbt och bra! (Svaret finns nedan)

Hej ******!
 
Om du gör en sökning direkt på flyg och hotell gör det tyvärr inte själv att lägga till hyrbilen, men ni kan alltid ringa oss på tel nr 08-40005180 så kan vi boka in en bil i samma beställning.
Men om ni istället säker upp flyget från första sidan, sedan bokar på hotell kan ni även boka på hyrbil i samma order själva på internet.
 
välkommen att återkomma om ni har fler frågor. Eller om något är oklart!
 
MVH: *****
www.ticket.se

 

Betyg: 6  av 10

Kommentar:

väldigt rörigt och besvärligt, det gör att boka men man blir irriterad och det är snålt med information.

annons>

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska