Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Walt Disney World Orlando Florida

Disney World Orlando Florida                       annons> Buy 4 Days, Get 1 Day FREE

Om Disneys parker i Orlando.

Disney World:  Disney World är en komplett semesterdestination i sig själv! Det finns de kända nöjesparkerna, shopping, restauranger, underhållning Badparker hotell mm.

Disney World består av följande parker.

Magic Kingdom: En av de roligaste parkerna för barnen med alla Disneys figurer och massor av attraktioner (även för vuxna så klart) Har man varit på Disneyland någon annanstans (t.ex. Paris) kan man hoppa över denna parken om man vill lägga tiden på annat håll, annars är den här parken ett måste. Missa inte Space Mountain eller paraderna.

Magic Kingdom är som de flesta parkerna uppbyggd i olika avdelningar, blir man trött i benen finns ett tåg man kan åka runt parken med och ta sig mellan de olika avdelningarna..

 

Main Street U.S.A. här anländer man, det finns service som första hjälpen, förvaringsskåp, och information samt  affärer och restauranger som i alla parkens avdelningar.

Adventurelanand där det handlar om äventyr som namnet säger. här kan man åka på floodtur bland vilda djur på "Jungle Cruise" och se hur det gick till på piraternas tid i "Pirates of the Caribbean" som är de största attraktionerna i denna del av parken.

fortsätter man medsols i parken möter man sen vilda västern i Frontierland. här är de stora attraktionerna "Splash Mountain" där man åker bergbna i en stock (risk att bli blöt) och "Big Thunder Mountain Railroad" som är en vanlig berg och dalbana.

Efter "Frontierland" kommer man till Liberty Square som inte bjuder på några hisnande upplevelser, man kan här åka hjulångaren "Liberty Square Riverboat" på sjön och besöka spökhuset "Haunted Mansion"

Nu kommer vi till avdelningen som är mest förknippad med Magic Kingdom och alla Disneyland runt Jorden, Fantasyland. Det är här Askungens slott ligger. It's a Small World, är en åkattraktion i sakta mak där man förflyttas från det en landet efter det andra med kulliser och dockor typiska för länderna samtidigt som sången med samma namn spelas under hela turen på olika språk. här hittar man också "Snow White's Scary Adventure" där man också åker sakta och för uppleva historien om Snövit, den kan vara lite skrämmande för små barn.

Sista anhalten är "Tomorrowland" här finns parkens häftigaste åkattraktion, "Space Mountain" och en Racerbana där man kör "Indy Car" "Tomorrowland Indy Speedway". är man intresserad av historia finns "Walt Disney's Carousel of Progress" där man för en åktur genom världshistorien på några minuter.

 

Epcot Center: Disneys Framtidsland med stora utställningar från några av USA's stora företag, Exxon om energi, MetLife om hälsa och kroppen Bl.a. en virtuell resa in i människokroppen, General Motors om transport (bättre än det låter),  "AT&T"" Spaceship Earth" typ bergochdalbana genom jordens utveckling, "Nestlé The Land" om jordbruk och natur. "Kodak" resa in i fantasin, bl.a. "älskling jag krympte publiken" en 3D film med vissa fysiska överraskningar (vill inte avslöja för mycket). En stor hall med framtidens teknik samt massor av datorer och arkadspel. Senaste tillskottet är Mission: SPACE en åkattraktion utöver det vanliga, man för åka på en simulerad resa till Mars och den är verkligen intensiv! Det finns en snällare version för den som inte vill uppleva de fysiska ellementen under rymdfärden.

Epcot består även av en andra del som kallas "World Showcase" här visar elva länder upp sin kultur, natur mm (Naturligtvis är Norge här men inte Sverige). Kvällen avslutas med "Illuminations" ett fantastiskt fyrverkeri och ljusspel.

Animal Kingdom: Djurpark, ja riktiga djur faktiskt :-) har inte besökt parken än.

Holywood Studios: Filmstad som Universal men inte riktigt lika bra i mitt tycke. här finns en åkattraktion som är ganska kul om man som jag gillar lite kill i magen. "The Tower Of Terror" (Bild) , en hiss i ett spökhus där man rasar 13 våningar rakt ner (och upp) i full fart. Missa inte heller "Jim Henson's Muppet Vision 3D" Urkul!!! Klart sevärd park men själv föredrar jag Universal som förstaval.

Blizzard Beach:och Typhoon Lagoon: är vattenparker för den som behöver svalka (eller leka) av sig.

Disney Worlds hemsida.

Save up to $37 per ticket at Disney

Vill Du veta allt om Disney World och kunna planera besöket i detalj så är detta ett oumbärligt hjälpmedel med all information, tips och kartor mm. Du kan behöva! Fodor's Walt Disney World 2012 är verkligen värd de 149:- den kostar för att få ut det mesta möjliga av besöket! Boken tar också upp,  Universal, SeaWorld och information om centrala Florida. (Engelsk text)

(direktlänk till boken) 

annons> Disney World iPhone App from Undercover Tourist Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska