Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Äta Floridasidan

Äta i Florida:

I Florida finns allt Ni kan Tänka er i matväg. Biffar i alla storleks och prisklasser, Hamburgare, Italienskt, Kubanskt, Kinesiskt, Pannkakshus, Sandwischbarer (sub's), Mexikanskt, Hotdogs, Pizzerior  mm. Priserna är i regel lägre än i Sverige.

Midnight Madness

Florida är ju väldigt mångkulturellt! Du stöter på mat från alla världens hörn.

Naturligtvis ska man prova några lokala specialiteter när man är här "Key Lime Pie" (nästan som cheesecake fast med frisk limesmak) som efterrätt är aldrig fel "Mat Tina" har t.o.m. lagat det! Tinas recept har försvunnit från SVT men här är ett annat att prova. husmorsornas_key_lime_paj

"Subs" är också populärt i USA, de godaste jag smakat finns på La Sandwicherie som ligger i South Beach på 14th Street, mellan Collins och Washington Ave.

"Stone Crab" en krabba som bara fiskas utanför Florida och det finns restauranger som är specialiserade på just det t.ex. Joe's Stonecrab http://www.joesstonecrab.com/ i Miami Beach.

Prova Kubanskt kaffe om Ni får tillfälle, mycket starkt och sött kaffe i en liten mugg.

Prova gärna någon av de restauranger som serverar buffé. här för man chansen att prova många av Amerikanarnas favoriter. själv gillar jag "Ponderosa" i Orlando/Kissimmee här får man middag med först en kött eller fiskrätt, sen hela buffén för från $ 10,99 + dricka, skatt & dricks (2018) och blir man inte mätt här bör man söka läkarhjälp.

Ponderosa

Tänk på att begöra "No ice please" när Ni köper drycker (om Ni inte är alldeles speciellt förtjusta i klor förstås). Ofta blandas drycker som kola direkt på serveringen med följd att de ändå smakar klor (pga. att dricksvattnet i ledningarna är kraftigt klorerat). Man vänjer sig till viss del vid detta men det är ingen kulinarisk höjdare det kan jag lova.

En stor varning ska jag också utfärda! Håll Er borta från Raleigh Restaurant på Collins Ave. i Miami Beach, sämre mat till högre pris och med sämre service har vi aldrig ätit!

Tips från Er:

Restauranger som är "lite extra":
 
THE CAVE: vid Fort Lauderdale var en annorlunda och rolig upplevelse för hela vår familj när vi var där för några är sen. Miljön är som hämtad ur Flintstones o ch man sitter i enskilda grottor och åter, det finns olika stora beroende på hur många man är i sällskapet. Menyn har namn hämtad från stenåldern o personalen var klädda som "grottmänniskor. Riktigt trevlig personal dessutom som gjorde allt för att vi skulle trivas. våra 5 barn var då 2-11 gamla och de pratar fortfarande om hur roligt det var just på den restaurangen!

MAI KAI:
var en annan upplevelse för oss vuxna. En restaurang i söderhavsmiljö med en storslagen show under tiden man åter. Missa inte att testa drinken "Shrunken Skull" eller Romtunnan! Bara att vandra genom restaurangen var helt fantastiskt med alla växter i regnskogsmiljö!

Annorlunda Minigolf:
utanför Fort Myers ligger en minigolfbana där man även kan roa sig med att mata alligatorer! Efter 18 håls rundan köpte vi en påse kött i butiken o strax utanför fanns en damm full med alligatorer i lite mindre storlek. ett nät inhägnar dammen o i nätet finns "luckor" med metspön o man sätter en köttbit på spöet o sen är det bara att sänka ner det o se vattnet fullkomligt koka av hungriga små alligatorer! för vår då 11 årige son var det väldigt spännande o han ville aldrig åka därifrån!
 
Inga-Lill

  

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska