Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Test av hyrbilspriser, företag, mm.

Tester:

Tester av hyrbilspriser och hotellpriser, Sunpass, HolidayPhone mm.: Hyrbilstesterna hittar Du nedan och Hotellpristesterna här!

En liten varning angående Hotels.coms lägstaprisgaranti.

Vi har ju rekommenderat Hotels.com länge och har alltid varit nöjda med dem, att de har lägstapris-garanti ett bonusprogram som kan ge upp till 10% återbäring och ett bra utbud med olika sätt att boka (förskottsbetalning, efterskott, med och utan avbokningsmöjligheter o.s.v.) gör att det sällan kan bli fel.

Eftersom vi rekommenderar dem vill vi så klart även påpeka när något är mindre bra, vi vill ju kunna stå för vad vi säger :)

Vi har märktt att deras lägstapris-garanti oftast fungerar bra men det finns tydligen saker där som inte är som de borde. I grunden är den väldigt generös, man för t.o.m. prisgaranti på bokningar som är icke av/ombokningsbara specialerbjudanden.

Det vi nu märktt är dels att många förfrågningar inte verkar gå fram, man fyller i ett formulär och om det fungerar ska man få ett mejl (man för två mejl, ett där det står att man mejlat till en adress som inte används och en bekräftelse) som bekräftelse (det står dock inget om det på deras sida) ibland verkar förfrågan gå iväg, det står på sidan att den är skickad men det kommer aldrig något bekräftelsemejl eller någon respons.

När man skickar förfrågan så kan man skicka med en skärmdump, detta är frivilligt. Vi har dock erfarit att de utgår från att man ljuger om ingen skärmdump finns, kan de inte se andra bevis (priserna ändras ofta snabbt och det pris man hittat finns kanske inte kvar den dag de kollar) så utgår de ifrån att man har ljugit och man för inte någonting tillbaka på denna garanti.

Det enda riktiga är ju så klart att de skulle utgå från att kunden har rätt om de inte kan hitta något som tyder på motsatsen, de kan inte ens se tillbaka på sina egna priser för att bekräfta om de haft ett visst pris tidigare.

Vi rekommenderar alltså starkt att ni tar en skärmdump, eller helt enkelt fotar av skärmen när ni hittat ett lägre pris och skickar med detta om ni skulle vilja använda Hotels.coms garanti.

Vill ni ha alternativ till Hotels.com så har vi ju samlat en hel del på vår hemsida

Flyg Norwegian, Köpenhamn - Ft. Lauderdale.

Flyget bokade vi denna gång hos Norwegian, mycket för att prova Dreamlinern (Boeing 787).

Priset var väl inte direkt lågt, tvärtom,  knappt 13.000:- för två inkl mat och bagage (två väskor dit och tre hem).

Det har varit mycket strul med Norwegians långdistanssatsning men vi fick i alla fall åka Dreamlinern, de verkar prioritera Florida-flygningarna....
Avgången blev 45 min sen och landningen ca. 25 min.
själva maskinen var fin, kabinen med det nya ljussystemet, dimbara stora fönster & underhållningssystemet mycket bra (även om de gärna kunde ha text till filmerna).
Sätena helt okej och inte alls speciellt trångt för en normallång (181cm). Vi satt på näst sista raden där det bara är två säten för sig själv, nackdel att det är en bit till väggen så man inte kan luta sig där men skönt att slippa grannar och man har gott om plats till sina prylar på utrymmet mellan sätet och väggen. Planet var inte mycket mer än halvfullt så man kunde ta en hel rad om man ville.
Maten var bland de bättre vi fått i ekonomi men absolut inte värd det hutlösa priset, ska man ha maten för man se det som en del av biljettpriset helt enkelt.
Besättningen var blandad, Svensk, Amerikansk och Thailändsk, mycket trevliga.

Att anlända till Ft. Lauderdale var ganska smidigt, ca. 20 minuter kö vid gränskontrollen och då kom vi bland de sista eftersom vi satt längst bak i planet. från terminalen fick man ta en buss (eller gå om man vill) till hyrbilscentret.

Hemresan, var väl betydligt sämre kan man säga.
Den gick i tid men incheckningen på FLL var riktigt seg. Personalen på planet var bra men maten var riktigt usel och ännu mindre värd att betala för än på ditresan, riktigt illa faktiskt. Det tog dessutom väldigt lång tid med serveringen. Vi åkte nu med det allra nyaste planet som bara varit i trafik två veckor, kul men ingen skillnad. Det var lite mer fullsatt på denna flygning.

Hade det inte varit för deras usla bemötande av kunder (som haft sämre tur med sina resor än vi hade) och sin egna personal (t.ex. det senaste med hot-SMS till personalen i samband med förhandlingar) så hade vi gärna åkt Norwegian igen men som det ser ut nu kommer vi att undvika dem hur bra vår resa än var.

Det finns lite foton från flyget här (Fotoalbum)

Hyrbil Holiday Autos , Krakow flygplats, Polen. (Julen 2015)

Vi tvekade in i det sista om vi skulle hyra bil eller inte, priset för flygplatstransfer och utfärder med buss var ungefär samma som att hyra en bil hos Holiday Autos.

Vi är ju lite kritiska till hur Cartrawler tog över Holiday Autos och i princip lade ner företaget som var ett av de med bäst renommé på marknaden med svensk kundtjänst o.s.v. Vi är också generellt tveksamma till att hyra genom agenter då servicen i regel blir sämre än om man hyr direkt av uthyrarna och det i regel alltid är något som gör fel. Ibland är priserna hos agenterna ändå så låga att man inte kan säga nej

Priset var alltså som sagt väldigt lågt, ca.1300:- och bilen hämtades hos Hertz som vi har bra erfarenheter av sen tidigare. när vi bokade kunde man välja om man ville ha vinterdäck för drygt 50:- per dag men då väderprognosen sa 14-15 plusgrader tog vi så klart inte detta.

På plats började ju problemen inte oväntat, flygplatsen var under ombygnad och skyltarna som visade mot "hyrbilar" var överstrukna, enligt Holiday Autos skulle bilen hämtas vid disken på flygplatsen, där fanns inga hyrbilsdiskar. Vi tittade på Hertz hemsida och där stod mycket riktigt info om flygplatsens ombygnad och att man nu skulle vänta utanför terminalen på den gula Hertz-bussen. Vi väntade ett tag men ingen buss kom. började då vandra runt och leta, på 5e våningen i garget där biluthyrarna skulle finnas enligt en skylt fanns inget men i garget stötte vi på två killar med Hertzloggor, på bottenvåningen på baksidan av garget höll de till i en hodda, mycket riktigt, därifrån blev vi körda till en plats några km från flygplatsen. Nåja, en combo av dålig info från både Holiday Autos och Hertz.

Vid hämtningen kom nästa problem, vinterdäck var obligatoriskt. Positivt dock att det var billigare än genom Holiday Autos, antagligen ett sätt för dem att ta igen på gungorna det man förlorar på karusellerna :-(  Bilen var en splitter ny Hyundai 120, ganska pigg diesel som man absolut inte kan klaga på. Lämningen av bilen var betydligt smidigare än hämtningen, köra till P-huset på flygplatsen och lämna nycklarna i hoddan, ingen koll, "vi ringer inom 10 minuter om det är något" annars kommer bara kvittot i mejlen.

Hemma blev det en reklamation på kostnaden för vinterdäck, lite bökig process med att skicka in kontoutdrag och kvitto men annars gick det bra, statusuppdateringar kom några gånger och efter en dryg månad besked att de skulle betala tillbaka, överraskande väl skött även om de använder en valutakurs långt ifrån den verkliga så vi fick tillbaka mindre än vi betalt. Alla mellanhavanden var med Cartrawler i Irland vilket styrker uppfattningen att Holiday Autos bara finns kvar som ett varumärke.

Totalt sett ändå en positiv erfarenhet av en agent, tror det var första gången faktiskt :-)

Hyrbil , Fort Lauderdale flygplats.

Till senaste Floridaresan hyrde vi bil hos igen, första gången i USA och det fungerade utmärktt.

Som medlemmar hos och med SAS Eurobonus anslutet så fick vi lite rabatt på hyran, för våra 24 dagar slutade det på ca.5000:- (dollarkursen hoppade upp en bit just den dagen de drog pengarna vilket kostade oss ca. 200:- extra) inkl. försäkringar och full självriskselliminering. Vi bokade i god tid och med alternativet att betala på plats, betalar man direkt blir det lite billigare men man har då sämre villkor för om och avbokning. Bilen vi bokade var en SUV av typen Toyota Rav4, Ford Escape.

Vid ankomst på Ft. Lauderdales flygplats får man åka buss till hyrbilscentret på flygplatsen och eftersom inte har sitt kontor där så blir det ytterligare en tur med deras minibuss. Vi hade bokat bilen till 21.00 och var vid hyrbilscentret ca. 21.05, ca. 10 minuter senare dök minibussen upp och vi åkte ensamma i bussen till utlämningsstället. Uthämtningen gick smidigt som tidigare på s kontor. lämnade bokning och körkort och fick nycklarna till en Volvo CX60 T6, en rejäl uppgradering till en riktigt väl utrustad Volvo med GPS och det mesta man kan tänka sig.

Det enda de ville sälja till oss var deras tjänst för Sunpass, men då vi hade en egen och har en förhållandevis dyr lösning för det så avböjde vi så klart.

återlämningen gick lika smidigt, körde in hos och lämnade nyckeln, innan vi hann packa ur bilen kom minibussen och chauffören började lasta på väskorna. på flygplatsen körde han oss, åter ensamma på bussen, ända fram till terminalen trots att de egentligen inte för köra in utan riskerar böter för det.

Totalt sett en fantastisk service och ett riktigt bra pris på denna bilhyra.

Hyrbil. , Larnaca flygplats, Cypern:

Vi hyrde bil 2 veckor på Cypern i Augusti, September 2013. Var mycket nöjda med tidigare och valde dem igen även om de inte var billigast. först och främst ska man tänka på att villkoren hos skiljer beroende på om man betalar vid bokningen eller på plats. Man för i regel ett lägre pris om man förskottsbetalar men det innebär också sämre villkor, det kostar om man vill ändra eller avboka. är man säker på att man vill ha just den bokningen så är det okej men finns det risk att man vill ändra datum eller bilmodell o.s.v. ska man tänka på detta och kanske välja att betala på plats.

Vi är medlemmar hos vilket är gratis, då kan man ansluta andra bonuskort för att få bonuspoäng och rabatter, vi har anslutit SAS Eurobonus till värt kort och då för man upp till 10% rabatt. Det innebär också vissa fördelar som att man kan lägga in sina uppgifter om körkort mm. och slipper göra det varje gång man hyr, man kan också checka in online på vissa stationer, dock inte Larnaca.

Vi bokade en kompakt bil typ Skoda Fabia, fick bekräftelse, kvitto som vanligt. på flygplatsen fanns uthyrarna rakt utanför tullkontrollen. Inga andra kunder vid Sixt's lilla pulpet, damen bakom disken, för övrigt t.o.m. med naglarna målade i -orange, frågade direkt om det var vi, antagligen inte fler kunder som skulle hämta bil den kvällen. Hon tog körkortet, kortet ville hon inte ha, vi har ett annat system sa hon. frågade om vi ville ha extra försäkring, "nej tack". Vi debiterar en tank bensin, lämnar ni bilen fulltankad för ni tillbaka dem annars för ni betala oavsett hur mycket bensin som är kvar, nåja, bra att man för välja och inte som hos många andra måste betala bensinen. De skulle även debitera €350 som säkerhet för eventuell självrisk men det gjordes aldrig vad jag kunde se på kontoutdraget. "Ni gör bara upp till nästa våning och ut till parkeringen så hittar ni en kollega till mig där". Mycket riktigt över övergångsstället till parkeringen stod en kille och erbjöd sig bära någon väska åt oss och visade oss till bilen som var en klass större än den betalda, en Renault Megane. Jag frågade efter protokoll över skador vilket han plockade fram direkt. Jag gick runt bilen och hittade trots att det var märktt några bucklor och repor som inte fanns med vilka han ritade in i protokollet i övrigt var bilen ren och fin. Sen var det bara att sätta sig på fel sida i bilen och ge sig iväg.

Återlämningen gick lika smidigt, in på parkeringen och samma kille tog emot, kollade lite på bilen och när vi lyft ur väskorna var det klart. En knapp vecka senare kom pengarna för bensinen tillbaka på kortet och allt verkar var klart. Vi är alltså återigen väldigt nöjda med . I Mars ska vi hämta en bil på Ft. Lauderdales flygplats blir första gången med där så för vi se om det fungerar lika bra.

Fakta: Hyra 14 dagar, bilklass EDMR €413,86 (med SAS-rabatt).

Vill Du titta på Sixt's erbjudanden så finns de här

Vi har provat SunPass/E-toll med AVIS och även köpt en egen Sunpass på Publix:

Vi hyrde denna gång bil av AVIS som medlemmar i deras kundklubb "Avis Preferred" vilket fungerade oerhärt smidigt.

I samband med detta fick vi också möjligheten att prova att ha deras lösning för betalning av vägtullar "E-toll". Den lilla dosan som gör att bilen känns igen och registreras vid tullstationerna finns fast monterad i bilen men man kan välja själv om man vill använda den eller inte genom att dra en spak upp eller ner (se bilderna nedan). Priset för att använda lösningen är $2.95 per dag under hela hyresperioden (även om man bara använder den en gång dock maximalt 14.75 för hela perioden.

Detta gör så klart att om man inte ska köra på många betalvägar så blir det en dyr lösning jämfört med att stanna och betala kontant, man för inte heller någon rabatt på vägavgifterna som man för med en egen Sunpassdosa.

Det finns en liten instruktion på själva dosan om hur den fungerar men den är inte direkt så synlig att man tänker på den om man inte letar efter den. En riktig instrukrtion på ett papper om detta och kanske lite om de speciella trafikreglerna kunde de väl kosta på att skicka med när de lämnar ut bilarna...

Det är inte helt lätt när man kommer till en vägtull att hinna läsa alla skyltar om avgifter och vilka filer man ska köra i och vad de olika singnalerna betyder, ibland en grön lampa, ibland en text som sa "Low balance", man för bara hoppas att det fungerar så man gjort rätt för sig.

Vi har inte fått räkningen från AVIS ännu men man kan se sitt kvitto på http://e-tolls.com. Vi var i Miami Bech 5 nätter och körde runt lite varje dag till bl.a Everglades, Ft. Lauderdale och Downtown Miami. Vår räkning hamnade på $ 36.70 varav 14.75 är Avis avgift. De resterande är tullavgifter på mellan $0.40 och 1.25 förutom dagen vi körde till västkusten från Miami Beach där kostade Everglades Parkway $3 och att köra ut på Sanibel (vilket var bortkastad tid) $6.

De olika biluthyrarna använder lite olika lösningar med lite olika priser, här är detaljerna https://www.sunpass.com/rentalcar

Bilder AVIS E-Toll-dosor (klicka för större) Vi har stött på två olika typer av dosor. Den första stängs av/på med en spak, den andra vrider man själva dosan.

      Avis vägtullAvis sunpass

Vi köpte också en egen SunPass-dosa på Publix (en stor affärskedja som finns överallt i Florida) för 24.95. Det finns två olika att välja mellan, den ena är just en dosa med sugkoppar den andra för $ 4.95 är en klisterettikett att sätta på framrutan, detta ska vara en engångslösning som man inte flyttar mellan olika fordon men enligt uppgift ska det gå att tejpa fast den med vanligt tejp (som är lätt att ta bort från rutan) och sen ta den med sig till nästa resa. Vi valde dock dosan eftersom vi kommer använda den på kommande resor och det känns lite sådär att behöva skrapa och tvåtta bort klister från rutan när man lämnar tillbaka bilen också ville vi så klart testa för att dela med oss av informationen här.

Dosan (etiketten) måste man registrera på Sunpass hemsida https://www.sunpass.com/displayActivateTransponderAgreement

Detta var inte helt smidigt. Det finns bara USA och Kanada att välja på när man ska välja adress! när man väl fyllt i en adress som alltså måste vara i USA eller Kanada så gick det att gå vidare, dock verkar det som att allt måste stämma, man ska fylla i delstat och postnummer och detta ska finnas på riktigt för att man ska kunna gå vidare, det gör inte att lägga in sina riktiga uppgifter och välja USA. Telefonnummer man ska fylla i ska också vara i amerikanskt format så man för helt enkelt dra ifrån eller lägga till lite siffror (nollor) i sitt egna nummer.

Efter det registrerar man ett kreditkort och väljer hur mycket pengar som ska fyllas på kortet, vid vilken undre gräns det automatiskt fylls på och med hur mycket det fylls på varje gång alternativt väljer man att fylla på manuellt efter hand, samt registreringsnummret på bilen. gör man det på plats är det hyrbilens nummer men det gick bra att lägga in sin egna bils nummer faktiskt.

glöm bara inte att avregistrera hyrbilens nummer när Du lämnat bilen annars kommer Du antagligen att få betala för efterföljande som hyr bilen, tullen registreras nämnligen även via registreringsskylten även om inte sunpassen finns i bilen eller den inte fungerar!

Nu har man alltså en egen SunPass som man kan ta med sig igen på kommande resor och man registrerar som sagt då hyrbilens nummer (det finns en SunPass App där man kan sköta sitt konto)och monterar dosan i framrutan. gör man bara en resa så är det knappast lönt jämfört med att ha hyrbilsfirmans lösning men det känns definitivt som att man har bättre koll med en egen Sunpass. Man för dessutom, med den egna dosan, rabatt på vägtullarna vilket kan göra det lönsamt, väljer man den billigare ettiketten så lönar det sig garanterat då den är både billigare än två dagars användning hos uthyraren och man för rabatt på tullarna. Dosan blir i alla fall lönsam om man hyr bil två gånger eller fler i Florida.

(bilder Sunpassdosa)

Sunpass App:

Slutsats:

Billigast blir det i regel att strunta i Sunpass och betala kontant då man måste tjäna in minst $5 på tull-rabbatter för att den billigaste sunpassen ska löna sig, detta går dock inte om man ska köra på Floridas Turnpike i Miamiområdet (vägarna som kräver SunPass kommer också att bli fler framöver enligt planerna) så jag rekommenderar inte det.

Ska man bara åka till Florida en gång under överskådlig tid och inte köra väldigt mycket på betalvägar så blir Uthyrarnas lösning smidigast och billigast (om man inte vill köpa klisterettiketten som är allra billigast men lite meckigare som sagt).

Vet man att man ska hyra bil i Florida fler gånger eller ska köra väldigt mycket på betalvägar så ska man fundera på att köpa en egen SunPass men det är inga stora pengar man sparar och det är en nackdel att man ska föra över pengar i förväg, man för räkna med att man ska ha minst $10 "stående låsta" på kontot även när man inte använder den.

Vill man kan man som sagt föra över pengar manuellt men då ska man bevaka så man har pengar på kontot så det räcker hela tiden, ett alternativ kan vara att köra med automatisk påfyllning och mot slutet av vistelsen ta bort detta så man förbrukar de sista pengarna, det gör att fixa och trixa med sitt konto om man vill.

Fick ett meddelande från Madde på Facebook. De hade också provat både att köpa SunPass och HolidayPhone. så här var deras erfarenhet:

Hej,
Löste på din sida om era erfarenheter om sunpass och holiday phone! här kommer mina tankar om dessa:)
Vi körde sunpass klisterlappen, vilket nog var det bästa alternativet för oss. Vi åkte inte på så många tullvägar, tror det blev ca 13 dollar totalt. Ett krux var när vi hade ca 1,25 kvar(skulle kosta 3) på passet så åkte vi en fil för cash, då vi tänkte betala sa damen att det redan var betalt.... Vi hade inte bockat i rutan för automatisk påfyllning... Vet inte hur det gick ihop.

Sunpasset tog vi bort, så att ingen annan ska kunna åka på det. Vi hade även skrivit vilket datum det skulle sluta gälla.
Vi klistrade dit den och det var ju inte så smart. Satt som berg, men vi fick bort den. Men det var inte så fint på rutan efteråt.... Ingen sa nåt när vi lämnade bilen iaf!

Holiday phone var helt ok. Upplevde som du ,att det var krångligt att få igång. Vi fick inte igång samtal och mms till Sverige alls. De svarade att vi skulle kontakta redpocket, vilket vi inte orkade göra. Skype och whatsapp fick duga. däremot var det viktigaste för oss att det funkade att ringa och smsa till varandra. Och det funkade utan större problem. Ibland verkade det som att det var fördröjning på smsen. Internet funkade ok, inte jättesnabbt men ok. I det stora hela är vi nöjda men nästa gång köper vi nog ett kontantkort på plats!

Nåt som var lite kul var att vi alla (4 st) fick både samtal och sms från folk som ville ha tag i någon annan. Min man fick ett gång inbjudningar till soft ball tryouts...!

Ett långt meddelande blev det
Tack för mig!
/Madde

Vi provade HolidayPhones telefonkort:

Att få igång det hela var inte helt enkelt, det krävdes flera försök med olika alternativ, manuellt och med automatiska inställningar på en sida de hänvisade till i instruktionerna. Detta är ett klagomål jag härt från andra som provat och man borde kanske se över instruktionerna så de blir tydligare med exakt vilka inställningar som ska göras och framförallt var.
Vi fick inte igång det första dagen så att checka in på AVIS som tänkt gick inte.

Till slut funkade det dock utan att jag kunde se vad som varit fel, jag fyllde i allt enligt uppgifterna och kollade så allt var rätt flera gånger. Nu är väl risken stor att det är lika krångligt om man köper ett kort på plats men förmodligen kan man då få hjälp i affären där man köper kortet.

Efter det så funkade det sådär, täckningen var dålig eller ingen alls på många ställen men det är så i USA och inget man kan lasta HolidayPhone för, datahastigheten var riktigt seg, ofta gick det inte att slutföra om man skulle leta upp något på t.ex. Tripadvisor.

Vi ringer väldigt lite men det funkade hjälpligt att ringa och ta emot samtal de fåtal gånger vi gjorde det (om det fanns täckning så klart) ibland dåligt ljud och man hörde vid något tillfälle inte vad den andre sa när man själv pratade.

Flera gånger fick vi besked att abonenten i Sverige inte fanns trots att den gör det (samma nummer fungerade vid andra tillfällen), var det felet låg vet jag inte.

fördelen är helt klart att man för vidarekopplingen från sitt svenska nummer till mobilen i USA, man slippe lämna ut ett nytt nummer till alla man känner och slipper kostnaden för vanlig vidarekoppling.

Personligen skulle det inte vara värt 899:- utan jag skulle istället köpa ett kort på plats. Sen för ju var och en avgöra om bekvämligheten att kunna köpa hemma och att få vidarekopplingen är värt pengarna, Utnyttjar man allt som ingår kan det vara värt det men inte för oss som knappt använder telefonen på semestern till annat är just Tripadvisor och liknande samt ett par samtal för att berätta att vi kommit fram helskinnade och så.

Hyrbilar priskoll:

180124: Ny priskoll.

Idag har jag gjort en ny kontroll av priser på hyrbil. Denna gång blev det en envägshyra. En större familj med 2 vuxna och fyra barn flyger till Miami den 10/6 och hem från Orlando den 25/6, hämtar och lämnar 12.00. De vill ha en rejäl bil så klart. Letar efter en SUV med 7 platser. Bilarna som hittas är ungefär likvärdiga, det kan skilja en klass men alla är större SUVar med plats för 7 pers, exempel på bilarna är GMC Acadia, Chevrolet Tahoe, Nissan Armada, Ford Explorer.

Några kunde inte visa några bilar i rätt klass eller inga bilar alls, dessa finns inte med i tabellen (Rentalcars.se, Thrifty, Payless, Supersavertravel (använder Rentalcars) )

Alla priser är kollade utan att vara inloggad och utan speciella rabatter. För att se om man får bättre priser om man blir madlem och använder så bra rabbatter man kan (en vetenskap i sig och du kanske kan hitta ännu bättre?) så kollade jag även de uthyrare som jag är medlem hos inkl mina rabatter eller rabattkoder jag hittat. Här får jag då hos Sixt 5.306,14, hos Hertz 8.777,30, hos Avis.se konstigt nog ingen rabatt alls med koderna jag brukar använda (Simon Malls och Visa) och Avis.com 8.556,39 (utöver rabatter så får man ofta uppgraderingar och andra förmåner  som att man slipper köa, enklare hämtning/lämning mm. som medlem vilket är värt mycket så bli medlem även om du inte hyr bil ofta!)

Slutsatser att dra är så klart vilken uthyrare som är billigast. Återigen Sixt som tillsammans med Avis (som här ligger väldigt högt i pris)  är de som vi bokar med och som i regel turas om att ha bäst pris. Man ser återigen ochså att det är bäst och billigast att hyra direkt av uthyrarna framför en mäklare/resebyrå.

Angående Sixt krävs den vanliga varningen angående vägtullar, de, Hertz och några till har en väldigt dyr lösning för detta om man hyr längre än någon dag, läs mer här Vägavgifter.

Uthyrare: (hämtas hos) Pris: Anmärkning:
5.602,44 Sixt använder en hög kurs vid visning i SEK men priset som gäller är $.
9.344,02  
Avis.com 9.057,46  
Hertz 10.614,04  
Holiday Autos (Hertz) 10.614,00  
AutoEurope (Dollar) 7.334,89
MrJet (Thrifty eller Dollar) 7.662,63
7.506,65  
Budget Rent-a-Car UK 7.904,64 Klass S, Klass Z kostar 9043,48
Budget.com US 8.070,17  
Expedia 8.168,00  
Fox Rent A Car 10.704,77  

150115: Det var alldeles för länge sen vi gjorde en priskoll nu. Vi väljer denna gång att hyra en mycket vanlig och praktisk bilmodell som dessutom inte brukar vara bland de dyrare att hyra. En SUV i mellanstorlek, t.ex. Ford Escape, Toyota RAV4 brukar vara vanliga som exempel i denna kategori.

Vi letar bil till en resa den 15/6 klockan 22.00 till 30/6 19.00 2015, hämtar och lämnar på Ft. Lauderdale Hollywood International, krav är att minst de vanliga försäkringarna CDW och SLI ingår, vi vill också ha självriskelliminering och lägger om det gör till det om det inte ingår. undersökningen är långt ifrån heltäckande utan mer en fingervisning om hur priserna ligger och hur de jämförda uthyrarna ligger i  jämförelse med varandra, du kan kanske hitta billigare priser någonstans ibland, det finns massor med uthyrare och vi kan inte ta med alla tyvärr. Ordningen är samma som uthyrarna ligger på hyrbilssidan, vi sorterar inte efter lägsta pris då vi kommer göra samma kontroll flera gånger innan "avresan" och antagligen kommer ordningen billigast till dyrast variera. Vi har istället märktt det billigaste priset med grönt och det dyraste med rött så blir det lätt att se om någon utmärker sig med att ofta vara billigast eller dyrast. Man kan ofta välja mellan betalning i förskott och på plats, villkoren skiljer men vi har här valt det billigaste alternativet oavsett vilket det är.

Resultatet visar att det kan vara stor skillnad men de flesta av de vanligaste uthyrarna, både direkt hos uthyrningsföretagen och agenterna, ligger ganska lika, strax över 4000:-, Skillnaderna är så pass små här att det för de flesta mer blir frågan om vilken uthyrare man föredrar. några utmärker sig som dyrare på denna hyra, av de "vanligare" uthyrarna Hetz och de lite mer "ovanliga" E.Z (som brukar ligga högt i pris), Payless och inte minst Fox som blev förloraren med den rejäla prislappen 12866:- (tre gånger så dyr!). den 15/1 använde vi valutakurs 1$=8,12:- & £=12,33:- vid omräkning till kronor, där priserna ges i dessa valutor. Som vanligt finns anledning att påpeka att priserna varierar mellan olika hyror, det är sällan samma som är billigast och man måste jämföra varje gång om man alltid vill ha bästa pris. Mycket viktigt att tänka på är att priserna här är helt utan rabatter. Speciellt när man hyr direkt av uthyrarna (t.ex. Sixt, Avis, Hertz) så kan man få rabatter genom olika medlemsskap i t.ex. Motormännen, SAS Eurobonus, Choice Scandinavia och massor av andra så undersök detta innan du bokar, det är oftast gratis med sådana medlemskap så att bli medlem är rena vinsten. Det finns också  skillnader att hyra direkt av uthyrarna eller en agent, man kan bli medlem hos uthyrarna och då få bättre service, slippa köer o.s.v., försäkringarna fungerar också olika, hos agenterna för man ligga ute med pengarna för självrisken (även om man har eliminering av denna), det behöver man inte när man hyrt direkt. Vi märker i denna jämförelse att hos alla ingår självrisksellimineringen (0:- självrisk), verkar som det blivit standard vilket i.s.f. är mycket glädjande! Mer om att hyra bil finns på sidan "Att ta sig runt"

Den andra kontrollen har gjorts den 18/3. Noterbart är de stora variationerna mot föregående kontroll. Valutakurs för omräkning där priserna anges i annan valuta är denna gång $ 8.66, £ 12.77.

Ny koll gjordes den 24/4. bekräftar det jag alltid säger, ingen är alltid billigast, man måste kolla varje gång om man vill hitta det lägsta priset. Denna gång är det som tar guldmedaljen med lägst pris. Det är samtidigt samma tre som vanligt som är särklass dyrast även om de också turas om gällande jumboplatsen. Valutakurser som använts denna gång $ 8,6589  £ 13,1024.

näst sista kontrollen på denna hyran gjordes 19/5. Vi kommer göra en sista koll strax innan "avresan".

Denna gång blev det återigen en ny vinnare, MrJet som råkade ha en kampanj just nu. Detta är också det lägsta priset hitintills på denna hyra. Fyra undersökningar och fyra vinnare, återigen bekräftas det jag alltid säger när någon frågar vem som är billigast, "man måste kolla varje gång, ingen är alltid billigast..... Kurser som användes denna gång, $ 8,3142, £ 12,923

Sista kollen är gjord den 11/6, 4 dagar innan avresa, för att se om det kan löna sig att vänta till sista minuten med att boka bilen. Svaret på den frågan för bli nej, återigen är det ingen stor skillnad mot tidigare kontroller.

Lägst pris denna gång hade återigen MrJet med 3665:- och dyrast EZ som är i gånget med tre väldigt dyra företag.

Lägst pris totalt sett under hela testperioden hittade vi hos MrJet den 19/5 men samtidigt har flest uthyrare sitt lägsta pris vid den senast kollen, detta pöverkas så klart även av valutakurserna som svängt en del över tiden. 2 st uthyrare hade sitt lägsta pris vid första kollen, två stycken vid den andra, ingen vid den tredje, tre vid den fjärde och åtta stycken hade sitt lägsta pris vid den sista kontrollen.  Valutakurser den 11/6 $ 8,22, £ 12,76.

Slutsatsen för nog bli att det inte finns någon anledning att vara ute i god tid förutom för att man kan bevaka specialerbjudanden och eventuellt för att utbudet kan minska vid hög efterfrågan (ingen av uthyrarna had dock slut på bilmodellen vi sökte ens 4 dagar innan hämtningen.

återigen, Tänk på att vi inte använt några medlemsrabatter eller rabattkoder, detta kan få ner priserna ytterligare en bit hos de vanliga uthyrarna som Sixt, Avis, Hertz, Alamo o.s.v. medan det sällan förekommer hos resebyråerna/bokningsagenterna (som Rentalcars, Holiday Autos, MrJet o.s.v.). I slutändan blir skillnaderna nästan försumbara enligt resultaten i detta test, än så länge.

Uthyrare: Pris: 15/1 2015 Pris: 18/3 2015 Pris: 24/4 2015 Pris: 19/5 2015 Pris: 11/6 2015  Anmärkning:
4249:- 3623:- 4547,74 4131,69 3991,28  
Avis.com 4599:- 5393:- 5304,44 5093,28 5035,57  
6130:- 4366:- 4643,84 4483,04 4496,82  
Rentalcars 4384:- 4350:- 4113,00 3970,00 3858,00 Hette tidigare eBilhyra.
MrJet 4061:- 4366:- 4401,00 3580,00 3665,00  
Budget 4004:- 4178:- 4338,07 4055,85 4038,28  
Budget UK 4657:- 5231:- 5339,88 4456,50 4133,60  
Holiday Autos 4476:- 4076:- 4162,66 4024,94 4764,40  
Expedia 4387:- 4127:- 4210,28 4046,00 3867,22 dålig info om försäkringar.
5525:- 5897:- 6050,16 6100,43 5892,05  
4492:- 4350:- 4113,00 3970,00 3858,00 Man använder nu  Rentalcars bilsök, bättre att boka direkt av dem!
EZ Rent-A-Car 10.222:- 10.902:- 10900,17 9644,89 9535,61  
4089:- Hittar ingen SUV. 3931,11 3878,32 3729,62 Försäkring glas kaross och assistans ingår (varierar efter vald uthyrare).
Fox Rent A Car 12.866:- 8080:- 10278,11 7679,91 8093,41  
PaylessCar 11685:- 7985:- 12770,63 6310,98 6241,03 Oklart om försäkringar som ingår. SLI ingår inte och pris anges inte!
Uthyrare: Pris: 15/1 2015 Pris: 18/3 2015 Pris: 24/4 2015 Pris: 19/5 2015 Pris: 11/6 2015  Anmärkning:

Snabbkoll på biluthyrarnas priser:

120303: Vi har gjort en serie priskontroller på en bilhyra vid olika tillfällen för att se om det är mest lönt att boka tidigt eller att vänta. Detta är den sista av dessa undersökningar av priserna på en bilhyra 15-29 Mars, en bil i standardstorlek, typ Toyota Corolla, Ford Fusion, Pontiac G6 eller liknande. 2 eller 4 dörrar spelar ingen roll, hämtas och lämnas på Mimi flygplats. Ska man dra några slutsatser av resultatet för det bli att det i detta fall skulle blivit billigast att boka i Januari ca. 2 1/2 månad innan avresa, detta är dock svårt att säga då det beror på kampanjer och valutaförändringar lägsta priset vid de olika kontrollerna blev 110817: 2547:- 111102: 2510:- 120128: 2266:- och idag 2630:-. Man ska observera att de flesta uthyrare höjt priset sedan senast men prisveriationerna i stort är små mellan de olika tillfällena, så det är ingen klar bild som framträder om man gör klokast i att boka tidigt eller sent. Ett sätt att gardera sig är att boka hos någon med fri avbokning och sen bevaka priserna närmre avresan för att eventuellt boka om ifall något riktigt klipp skulle dyka upp.

Man kan nog säga att det är viktigast att hitta kampanjer och rabatter och leta bland många uthyrare om man vill ha bra priser. Det har varit olika uthyrare som varit billigast vid olika tillfällen och hos vissa har priserna varierat mycket över tiden.

Vid denna undersökning är Avis.com tillbaka som billigast och den som tappat mycket är som körde en kampanj fram till och med Februari.

Som vanligt är det viktigt att jämföra vad som ingår och hur man värderar dessa olika saker, kontrollera alltid villkoren noga, särskillt vad gäller försäkringar och eventuella tillägg i efterhand INNAN Du genomför bokningen. Läs mer viktigt om hyrbil på sidan "Att ta sig runt". En sak att ta i beaktning är att vissa har prisgaranti, t.ex. eBilhyra. Markerat grönt är billigast vid respektive datum, rött dyrast, då samma är dyrast på alla så har jag också markerat näst dyrast med gult.

Uthyrare: Pris: 120303 Pris: 120128 Pris: 111102 Pris: 110817   Anmärkning:
Avis.com 2630:- 3340:- 3415:- 3300:-   Via Länkarna på Hyrbilar.
MrJet 2643:- 2791:- 3162:- 2969:-
Ving 2674:- 3359:- 3444:- 3693:-  
Holiday Autos 2718:- 2779:- 2550:- 2547:-   3020:- utan rabattkoden.
eBilhyra 2866:- 2962:- 2862:- ej med  
Autoescape.se 2876:- 3104:- 2887:- ej med  
Expedia 2958:- 2931:- 2878:- 2948:-
Travelpartner 2958:- 2931:- 2878:- 2948:-  
EconomyCarRentals.se 3009:- 3118:- 2986:- 2960:-  
Boka dina flygbiljetter här! 3021:- 3088:- 2692:- 2830:-  
3021:- 3088:- 2834:- 2830:-  
3021:- 3088:- 2834:- 2830:-  
3021:- 3088:- 2834:- 2830:-  
easyCar 3284:- 3319:- 3122:- 2775:-
Europcar 3301:- 3375:- 3176:- 3212:-  
3521:- 2266:- ej med ej med  Hade en kampanj Februari ut.
CarDelMar 3582:- 3657:- 3295:- 3034:-
Budget 4767:- 2649:- 2510:- 3429:-  Går inte att förbetala nära resan.
EZ Rent-A-Car 5287:- 6520:- 6300:- 8001:-  Utan CDW & SLI!
Ingen bil 3340:- 2887:- 2970:-  
Uthyrare: Pris: 120303 Pris: 120128 Pris: 111102 Pris: 110817  Anmärkning:

20120128: Gjorde den senaste priskollen 20111102 för andra gången på samma hyra 15-29 Mars, en bil i standardstorlek, typ Toyota Corolla, Ford Fusion, Pontiac G6 eller liknande. 2 eller 4 dörrar spelar ingen roll, hämtas och lämnas på Mimi flygplats. tänkte göra något jag inte gjort innan, undersöka priset på precis samma bokning vid ett par tillfällen för att få en indikation på om det lönar sig mest att vara tidigt ute, eller att vänta med bokningen. Det är nu knappt två  månader till resan och jag kommer antagligen göra en genomgång till ca. 2 veckor innan avresan. så här blev resultatet idag. Vinnare denna gång blir . Budget blir tvåa och Holiday Autos trea, med deras vilkor utan självrisk på skada och stöld på fordonet samt lägsta pris garanti mm. så för man säga att de också är ett bra val.

Samanfattningsvis kan man säga att det blivit genomgående något dyrare ju närmre resan vi kommi men undantag finns, MrJet kommer denna gång upp med ett lägre pris liksom Ving som faktiskt blivit billigare ju närmre resan vi kommit. Budget gav plötsligt mycket bättre priser än tidigare i den andra kontrollen vilket gav ett lågt pris då. 20110817 var lägsta pris 2547:- 20111102 var det 2510:- och nu alltså 2648,48. Allra billigast i denna undersökning är som inte varit med tidigar, de har ett erbjudande just nu på 25% och hamnar bäst med 2266,32, utan rabatten hade de hamnat på en bra tredjeplats, är dessutom en uthyrare som för bra omdömmen av kunderna, bäst av de större uthyrarna faltiskt.

(Vi har justerat resultatet i första undersökningen och tagit med Holiday Autos pris med rabattkod där också, blir mer rättvisande. Växelkursen på Dollarn pöverkar så klart priserna också, detta är an sak man för "tro" om och gissa om det är bättre att boka tidigt eller sent).

Innom parantes priserna vid sökningarna 20111102 respektive 20110817 (alltså sista priset på varja rad var resultatet vid första kontrollen).

                 2789:- 2266,32 med specialerbjudandet på förstasidan ($340,44 (priset anges i $))

Budget                             2735,52  2648,48 om man använder Länken på sidan "Hyrbilar".  (2811:-  2510:- om man använder Länken på sidan "Hyrbilar".) (3429:-)

Holiday Autos                   3087:- 2779:- med rabattkoden all10 (2834:-  2550:- med rabattkoden all10) (2830:- 2547:- (med rabattkod))

Expedia                             2931:- (2878:-) (2948:-)

Travelpartner                     2931:- (2878:-) (2948:-)

eBilhyra                        2962:- (2862:-) (var inte med i första undersökningen)

MrJet                                2971:- (3162:-) (2969:-)

Boka dina flygbiljetter här!                              3088:- (2692:-) (2830:-)

                      3088:- (2834:-) (2830:-)

                             3088:- (2834:-) (2830:-)

          3088:- (2834:-) (2830:-)

Autoescape.se                 3104:- (2887:-) (var inte med i första undersökningen)

EconomyCarRentals.se     3118:- (2986:-) (2960:-)

easyCar                           3319:- (3122:-) (2775:-)

                             3340:- (2887:-) (2970:-)

Ving                                 3359,38 (3444:-) (3693:-)

Europcar                          3375:- (3176:-) (3212,41) oklart vilka försäkringar som ingår utöver CDW.

Avis.com                          3480,65 (3415:-) (3300:-) (med koden B846000 vid Avis Worldwide Discount (AWD)

CarDelMar                        3657:- (3295:-) (3034,24)

EZ Rent-A-Car                   6520:- (6300:-) (8001:-) Observera att man inte för fria mil här, 1050 miles (ca. 168 mil)/vecka ingår.

 

En sak att ta i beaktning är att vissa har prisgaranti, t.ex. eBilhyra, Holiday Autos  och Autoescape , olika villkor förekommer så läs dessa noga innan bokning.


20111102 Gjorde den senaste priskollen 20110817 på en bilhyra 15-29 Mars på en bil i standardstorlek, typ Toyota Corolla, Ford Fusion, Pontiac G6 eller liknande. 2 eller 4 dörrar spelar ingen roll, hämtas och lämnas på Mimi flygplats. tänkte göra något jag inte gjort innan, undersöka priset på precis samma bokning vid ett par tillfällen för att få en indikation på om det lönar sig mest att vara tidigt ute eller att vänta med bokningen. Det är nu ca 5 månader till resan och jag kommer göra minst en genomgång, antagligen två till närmre inpå, 2 månader innan och 2 veckor innan avresan. så här blev resultatet idag. Vinnare denna gång blir Budget.  Holiday Autos  blev näst billigast och med deras vilkor utan självrisk på skada och stöld på fordonet samt lägsta pris garanti mm. så för man säga att de också är ett bra val. Boka dina flygbiljetter här! som också legat ganska bra till några gånger tidigare kniper tredjeplatsen. Negativa överraskningar denna gång är AVIS och Easycar som halkat ner ordentligt på sista tiden.

Budget                              2811:-  2510:- om man använder Länken på sidan "Hyrbilar".

Holiday Autos                  2834:-  2550:- med rabattkoden all10 (har tidigare inte räknat med rabatter men då man ju för dem trots att man egentligen ska vara med i Motormännen så är det väl kanske mer rätt att göra det )

Boka dina flygbiljetter här!                               2692:-

                     2834:-

                              2834:-

       2834:- (som vanligt ser vi att flera använder samma bokningstjänst, samma som Holiday Autos fast där för man ju 10% rabatt med rabattkoden!)

eBilhyra                       2862:-

                              2887:-

EconomyCarRentals.se  2986:-

easyCar                           3122:-

MrJet                                  3162:-

Europcar                           3176:- oklart vilka försäkringar som ingår utöver CDW.

CarDelMar                        3295:-

Avis.com                          3415:- med koden B846000 vid Avis Worldwide Discount (AWD) Number Kollade också på AVIS.se med samma rabattkod och det blev 3422:-

Ving                                  3444:-

EZ Rent-A-Car                6300:- Observera att man inte för fria mil här, 1050 miles (ca. 168 mil)/vecka ingår.


20110817. Drygt ett halvår sedan senaste priskollen så nu är det dags att kolla hur uthyrarna ligger till igen. Vi har denna gång ett par i 40års-åldern som ska semestra i Miami Beach i 2 veckor 15-29 Mars. De kommer inte köra så mycket så de väljer en bil i standardstorlek, typ Tyota Corolla, Ford Fusion, Pontiac G6 eller liknande. 2 eller 4 dörrar spelar ingen roll. återigen kan man konstatera att samma uthyrare inte alltid är billigast, gäller att kolla runt varje gång man ska hyra.

Holiday Autos                   2830:- 2547:- med rabattkod

easyCar                           2775:-

                     2830:-

                            2830:-

          2830:-

Boka dina flygbiljetter här!                               2830:-

Travellink                           2830:-

                              2970:-

CarDelMar                        3034,24

Europcar                           3212,41

Avis.com                          3300:- Prova förutom erbjudandena på hyrbilssidan, även koden B846000 vid Avis Worldwide Discount (AWD) Number

Budget                              3429:-

Ving                                  3693:-

RentalCars                       4928:-

                                          2955:- Observera alla försäkringar ingår inte, totalpris går inte att få fram!

Travelocity                       4385:- Obs! försäkringar tillkommer.

EZ Rent-A-Car                8001:-


20110110. Dags för en ny priskoll på hyrbilar! Denna gång är det en familj på två Vuxna och tre barn som ska köra runt lite i Florida. De vill ha en Minivan för minst 7 Personer och eftersom de ska köra en del så ska båda vara registrerade som förare. De ska åka i Maj och ska ha bilen den 3/5 Kl. 12.00 - 24/5 Kl. 12.00 hämtar och lämnar på flygplatsen. Mycket överraskande att Avis hamnar högst i listan, t.o.m. billigare än sitt lågprismärke Budget som lika överraskande tar andraplatsen!

Det man kan konstatera efter alla dessa undersökningar är att man måste kolla priserna hos mer än en uthyrare och att det inte är samma som är billigast alltid.

Vid pris i US$ har växelkurs 6.95 använts. (Hos många uthyrare ingick extra förare i ett uppgraderingspaket som även innehåller en tank bensin, värdet av bensinen torde ligga runt 300:-, detta har tagits hänsyn till i listningen, billigast överst).

Avis.com                          6023,56 (provade också att gå via den svenska sidan istället för Länken på Floridasidan men fick då ca. 600:- högre pris)

Budget                              6285,01

easyCar                          7253,09 (inkl en tank bensin)

                                       7042,97

Ving                                  7730,33 (inkl en tank bensin)

                              10185:- (inkl en tank bensin)

CarDelMar                        10218,68 (inkl en tank bensin)

Holiday Autos                   10619:- (inkl en tank bensin)

                     10619:-  (inkl en tank bensin)

Travelocity                        13153,57 kan komma till skatt på avgiften för extra förare. (Gick ej att boka extra förare, priset uppges till $8/dag men oklart om skatt tillkommer)

Europcar                           Kunde inte hitta uppgifter om kostnad för extra förare, pris utan 8237,63

RentalCars                       Extra förare måste betalas vid hämtning, pris framgår inte. Pris utan extra förare 8861,74

Travellink                           Kunde inte hitta uppgifter om kostnad för extra förare, pris utan 9587:-.

EZ Rent-A-Car                 Kunde inte hitta uppgifter om kostnad för extra förare, pris utan 11661,89.

Boka dina flygbiljetter här!,  och    hade inte biltypen tillgånglig.

Alla uthyrarna hittar Du här Hyrbil.


Nu var det dags för en ny priskoll på hyrbilar. Denna gång tänkte vi hyra bilen i Orlando i November. Vi ska ha bilen i två veckor och vill köra runt en hel del så vi väljer en "Full Size Car" (exempelvis Chevrolet Impala, Dodge Charger) denna gång. Vi hämtar och lämnar på flygplatsen vid 12 tiden.

Hyra Full Size Car, Aut, AC 4 dörr, 10/11 - 24/11. Kontrollen gjord 30/4 2010. Där uthyraren lämnar pris i US$ har växlingskursen 7,25 använts.

MrJet                    3235:- (går ej att välja 2 eller 4 dörrar!)

easyCar              3579,32

CarDelMar          3602,04  (kallas upper mid size)

Budget                  3737,76

                  4240:-

  4240:-

Ving                     4496,54

Travelocity           4625,14

RentalCars          4625,14

                 5460:-

          5512:-

EZ Rent-A-Car     7943,46

Alla uthyrarna hittar Du här Hyrbil.


Tidigare tester:

Har gjort en ny priskoll då den gamla börjar bli inaktuell. Denna gången valde vi två olika bilhyror. Den första är en stor bil, en Full Size SUV som är perfekt om man är en större familj eller ska köra mycket mellan olika hotell. Vi skulle hyra bilen  5/7 till 18/7 2010. Den andra hyran är en Compact med 4 dörrar, Automat och A/C. Resultatet blev ganska lika tidigare undersökningar och EasyCar var billigast på båda bilarna.

Hyra Full Size SUV, Aut,  A/C 5/7 - 18/7 2010. Kontrollen gjord 31/1 2010. där uthyraren lämnar pris i US$ har växlingskursen 7,50 använts.

easyCar 5336,86 (en avgift för kortbetalning kan tillkomma)

CarDelMar 5711,15

MrJet 5768:-

6940:-

Holiday Autos 6940:-

Ving 7293:-

EZ Rent-A-Car 10.567,95 (EZ är de enda som hyr ut till dig under 21 år, samma bil kostade 5180,74 utan CDW för en 18-20 åring) Det gör INTE att teckna CDW som minderårig utan egen full försäkring krävs, detta kan vara ett problem, så kontakta företaget i förväg om Du är under 21 innan Du hyr!)

Avis.com 11550:-

Budget 21105:-

följande uthyrare hade inte bilklassen vid tidpunkten.

  Ingen liknande bil.

Ingen liknande bil.

Travelocity Ingen liknande bil

Alla uthyrarna hittar Du här Hyrbil.

Hyra Compact 4 dörrar, Aut,  A/C 1/6 - 8/6 2010. Kontrollen gjord 31/1 2010. där uthyraren lämnar pris i US$ har växlingskursen 7,50 använts.

easyCar 1505,48 (en avgift för kortbetalning kan tillkomma)

1715:-

Holiday Autos 1715:-

Travellink 1715:-

  1715:-

1715:-

Travelocity 2047:-

Ving 2081,12

EZ Rent-A-Car 3360:- (EZ är de enda som hyr ut till dig under 21 år, samma bil kostade 5180,74 utan CDW för en 18-20 åring) Det gör INTE att teckna CDW som minderårig utan egen full försäkring krävs, detta kan vara ett problem, så kontakta företaget i förväg om Du är under 21 innan Du hyr!)

Budget 4305:-

Avis.com 4804:-

Alla uthyrarna hittar Du här Hyrbil.


Tidigare test:

Gjorde en liten genomgång hos några biluthyrare. Sökte en Intermediate 4 dörrars bil (typ Pontiac G6 eller liknande)med AC och inkl CDW (collision damage waiver), period 1 till 8 Mars 2010 (hämtning och lämning 12.00 på Miamis flygplats. Priser omräknade till svenska Kronor med kursen 7,40/1$ där priser gavs i Dollar.

Alla uthyrarna hittar Du här Hyrbil.

easyCar 1586,38

CarDelMar 1595,58 (kontrollen gjord 091209)

Expedia 1732,42   (större bil då denna var billigare, Standardbilen kostade 1771,37)

MrJet 1793:-

Ving 1861:-

1945:-

Travellink 1970:-

Holiday Autos 1975:-

1975:-

1975:-

Travelocity 2627:- (verkar vara utan CDW, oklart på hemsidan)

2765:-

Budget 4780:-

EZ Rent-A-Car 4795:- (EZ är de enda som hyr ut till dig under 21år, samma bil kostade 5180,74 utan CDW för en 18-20 åring) Det gör INTE att teckna CDW som minderårig utan egen full försäkring krävs, detta kan vara ett problem, så kontakta företaget i förväg om Du är under 21 innan Du hyr!)

Avis.com 4906:-

Alla uthyrarna hittar Du här Hyrbil.


Liten titt på researrangörernas hemsidor:

Har gjort en liten ovetenskaplig test av researrangörernas hemsidor. Vi kommer också att ta en titt på några av de Internetbaserade agenterna. Ticket och Sembo.se är lite mellanting. De säljer ju andras resor men för här ändå hänga med bland de traditionella arrangörerna. Samtidigt har de andra som t.ex. Ving  med sitt "Ving Flex" glidit in på de andra agenternas domäner. Snart är nog den enda skillnaden att vissa har fysiska försäljningsställen medan andra är helt Internetbaserade.

Vi ville boka en resa från Arlanda till Ft. Lauderdale alternativt Miami Beach 2 veckor med avresa runt 8e 9e Mars 2008 för 2 vuxna och ett  barn på 10 är med hyrbil men utan reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Skickar dessutom fråga av det enklare slaget via kontaktformulär eller E-post för att se om det svaras och i.s.f. hur snabbt och bra.

Kan redan nu meddela att resultatet är nedslående! De som blir underkända p.g.a. något tekniskt fel kommer att testas på nytt inom det snaraste. Detta gäller för närvarande Ving.

Arrangör / tidpunkt / Betyg av 10 möjliga (klicka på respektive för att läsa testerna.)

TUI (f.d. Fritidsresor): 071108 15:12      0

Sembo:         071108 16:00     10

Ticket:           071108 22:45       6

Ving:              071108 23:12       3

Ving: v2        071109 23:25        0

MrJet:            071109 10:07       8

 

Kommentera gärna testerna och kom med egna åsikter via ett mejl till info@floridasidan.se.

               annons>

  Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska