Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
sevärdheter i Florida

Sevärdheter i Florida:

Ett mycket brett område men jag ska försöka att gå igenom lite snabbt det som jag tycker är värt att se, vi har så klart själv bara sett en liten del av allt. Du kan även boka olika evenemang som utfärder, inträden mm. hos Expedia under "Upplevelser". Toppistor över vad man kan se och göra finns så Du kan se vad som finns i stora drag, googla på det som verkar intressant, listorna bygger mest på Tripadvisors ranking över sevärdheter de är inte heltäckande och det finns mycket mer än detta runtom i Florida.

Naturligtvis beror det uteslutande på ens egna intressen vad man tycker är intressant.

Miami Beach 14 St. Diner 11th. Street Diner i South Beach.

Miami - Miami Beach (Bilder)

Arkitektur: "South Beach" (södra delen av Miami Beach) stoltserar med en stor samling byggnader i Art Deco stil (Panoramabild).  i "Downtown Miami" (centrala Miami) finns ett antal hypermoderna byggnader främst tillhörande stora banker och det känns som de växer som svampar hela tiden, American Airlines Arena är ett landmärke som man inte missar om man besäker staden. Man hittar också lite äldre bygnader som Freedom Tower, Miamiår enormt och bebyggelsen varierar med influenser från hela världen.

Zoo: Miami har några olika djurparker.

"Zoo Miami" http://www.zoomiami.org/  12400 S.W 152nd St. är en stor och riktigt välhållen djurpark som verkligen är värd ett besök (bilder).

"Monkey Jungle" http://www.monkeyjungle.com 14805 S.W 216th St.(Bild) Appark där människorna gör i bur och djuren är "fria". Senast vi besökte Monkey Jungle var strax efter orkanen Andrew som gick ganska härt åt parken, nu 2014 har man väl återhämtat sig lite och parken är helt okej för några timmars tidsfördriv, för yngre barna är den däremot superkul, t.ex. att kunna mata aporna med russin (som säljs, inte speciellt billigt) är kul, korgar hänger i kedjor och när man lägger sina russin så hissar aporna upp korgen. Stanna gärna till här i samband med utflykete på samma håll, Everglades, Zoo Miami, Coral Castle o.s.v.

"Miami Seaquarium"  http://www.miamiseaquarium.com/  4400 Rickenbacker Cswy (vägen ut till Key Biscayne). Park med marin inriktning med bl.a. späckhuggare och delfiner (bilder) Inte alls lika stor och fin som Sea World i Orlando och ganska dyrt inträde i förhållande till storleken men klart godkänd om man inte ska till Orlando men vill se lite shower med delfiner och späckhuggare mm.  deras program för att rädda djur som sjökor m.fl. är riktigt intressant Erbjudande på Seaquarium inträde Simma med delfiner 2 timmar $ 202,23

"Jungle Island" tidigare "Parrot Jungle & Gardens" http://www.jungleisland.com/   med växter, papegojor, andra fåglar och djur. Mycket fin park  som flyttat och nu ligger mer lättillgånglig på vägen mellan downtown Miami och Miami Beach (bilder). Biljetter erbjudande

(sponsrat innehåll) Hitta saker att göra hos GetYourGuide!

Museum: Finns det gott om, historia, vetenskap, konst,  mm. alla bör hitta något av intresse. Jag vill bara nämna ett par som vi besökt.

"Miami Museum Of Science & Space Transit Planetarium" http://www.miamisci.org/  3280 South Miami Ave. Detta var ganska intressant fast litet. här fanns lite av varje. Planetarium med förevisningar av stjärnhimlen, Utställningar som varierar, vid senaste besöket var det en fin utställning om Kinas Dinosaurier. En liten avdelning med specimenter av snäckor, koraller, insekter, fåglar och smådjur som sköttes av en trevlig dam som gärna berättade om Floridas Djurliv. En avdelning med praktiska experiment inom olika områden (kul för barn). Man fick möjlighet att gå på Mars (en liten stenbit från planeten Mars). Dessutom fick man ett kreditkort i "The First Bank Of Mars" (kan visa sig ovärderligt i framtiden, vem vet vad som döljer sig på Mars baksida ;} Största problemet var att hitta hit! på många kartor var det felplacerat!! Man kör US1 söderut från Miami så kommer man rakt på. Ligger snett över gatan från Viscaya nedan.(Bilder).

Jewish Museum of Florida, South Beach. Mycket intressant, inte minst tack vare de trevliga och engagerade damerna som visar runt, dessutom helt gratis. http://jmof.fiu.edu/

The Museum of Historymiami, Mycket intressant och fint museum för den som vill lära sig om Miamis och Floridas historia! Ta en gratis guidad tur om ni för möjlighet. http://www.historymiami.org/museum/

"Vizcaya Museum and Gardens" http://www.vizcayamuseum.com (ligger följdaktligen snett över gatan från "Miami Museum of Science" :-) är faktiskt mycket finare än jag hade väntat. statyer och sånt brukar inte tillhöra mina favoriter. Både huset och trdgårdarna var otroligt vackra och för Ni några timmar över rekommenderar jag ett besök. (Bild.)

"Coral Castle" detta är en fantastisk historia om Edward Leedskalnin som byggde denna skapelse under mycket enkla förhållanden mellan åren 1923 till 1951. Man vet fortfarande inte hur han lyckades förflytta de stora stenblocken vilket skeddi hemlighet på nätterna! Man pratar om att han uppfunnit en maskin som med ljudvägor kunde upphäva tyngdkraften, ja ingen vet så åk dit och se om Du kan lösa mysteriet! http://coralcastle.com/

"Little Havanna" En latinamerikansk stadsdel i Miami. besök Calle Ocho (8e gatan, just söder om Downtown Miami) och Domino Park där det som namnet antyder spelas Domino men kanske mest diskuteras och slappas. Ta en mugg Kubanskt kaffe och en "Cuban Sandwich" i något "hål i väggen". här kommer man längre med spanska än engelska.

The Ancient Spanish Monastery: Ett Spanskt kloster som fraktats över Atlanten i lådor, en liten oas i North Miami Beach, med en spännande historia som är värt ett besök.

http://www.spanishmonastery.com/

Här finns erbjudanden på Sightseeing, båtturer, GoCard Miami mm.

35 Miami Attractions for 1 low price!

Topplista över saker att se och göra i Miami Beach: Dessa kommer jag så småningom försöka fylla på med Länkar till de saker som för bäst betyg av resenärer.

Art Deco Walking Tour
South Pointe Park
Holocaust Memorial
New World Symphony
Miami Beach Boardwalk
Art Deco Historic District
South Beach
Haulover Beach Park
Jewish Museum of Florida-FIU
Miami Beach Cinemateque
The Wolfsonian - Florida International University
8th Street Designer District
World Erotic Art Museum (WEAM)
Miami Beach Botanical Garden
Flamingo Park
Miami City Ballet
Bass Museum of Art
Jackie Gleason Theater of the Performing Arts
Colony Theater
Miami Beach Golf Club
Surfside Beach

Topplista över saker att se och göra i Miami:

Zoological Wildlife Foundation
Vizcaya Museum and Gardens
American Airlines Arena
Gusman Center for the Performing Arts
Wynwood
Marlins Ballpark
Zoo Miami
Metromover
Aqua Jet Miami
Lummus Park Beach
Pinecrest Gardens
Florida Grand Opera
Miami Design District
Bayfront Park
Oleta River State Park
Freedom Tower
The Kampong
Miami Children's Museum
Jungle Island
Barnacle State Historic Site
Deering Estate at Cutler
Cloisters of the Monastery of Saint Bernard de Clairvaux
Miami Seaquarium
Downtown Miami
Gator Park
Cuba Tobacco Cigar Co
Tropical Park
The Gold Coast Railroad Museum
Kennedy Park
Neighborhood Fish Farm
Miami Science Museum
Calder Race Course
Miccosukee Indian Village
Country Club Of Miami Golf Course
Stone Hart's Gun Club & Indoor Range
Wings Over Miami Museum
A. D. Barnes Park
The Miami Circle
Domino Park
HistoryMiami
Art Center - Richard Shack Gallery
Museum of Contemporary Art
Calle Ocho
Santa's Enchanted Forest
Miami National Golf Club
Biscayne Xpress Water Taxi
Trinity Episcopal Cathedral
Police Hall of Fame Museum
Strike Miami
Super Wheels Skating Center
Martin Z. Margulies Sculpture Park


Ft.. Lauderdale

Historic Stranahan House Museum: Byggt 1901 av Ft. Lauderdales grundare, en väldigt trevlig upplevelse mycket tack vare den engagerade personalen som berättar hela historien bakom Ft. Lauderdales uppkomst och mycket mer. http://www.stranahanhouse.org

"Jungle Queen Riverboat". 801 Seabreeze Blvd (A1A). åk på sightseeing med hjulångare. http://www.junglequeen.com/

Museum: här finns bl.a. konstmuseum, vetenskapsmuseum med IMAX Bio, "International Swimming Hall Of Fame" Pool och simsportsmuseum.

Den största attraktionen är nog ändå stranden och kanske shoppingen som det finns massor av i området.

Topplista över saker att se och göra i Ft. Lauderdale:

Intracoastal Waterway
Fort Lauderdale Beachfront
Fort Lauderdale Sun Trolley
Broward Center for the Performing Arts
Las Olas Beach
Cinema Paradiso
Funderdome
Fort Lauderdale Antique Car Museum
Water Taxi
Hugh Taylor Birch State Park
Sawgrass Recreation Park
Museum of Discovery and Science
Stranahan House
Quiet Waters Park
Everglades Holiday Park
Museum of Art Fort Lauderdale
Greater Fort Lauderdale & Broward County Convention Center
African-American Research Library and Cultural Center
Riverwalk Fort Lauderdale: Downtown Arts & Entertainment Center
The Gallery at Beach Place
International Swimming Hall of Fame
Naval Air Station Fort Lauderdale Museum
Joe Picasso's Interactive Art Studio http://www.joepicassos.com/
Art Children's Museum
TPC at Heron Bay Golfbana
Xtreme Indoor Karting
Tradewinds Park
Volunteer Park
Davie Five Star Championship Rodeo
Fort Lauderdale Stadium


Clearwater Beach

även om stranden nog är det som lockar även här så finns massor av nöjen innom räckhåll. "Bush Gardens" http://www.buschgardens.com/  i Tampa (se utfärder). "Adventure Island" 4500 E. Bougainvillea Ave. Tampa. Vattenland typ sommarland. "Florida Aquarium" 701 Channel Side Drv., Garrison Seaport Center Tampa. Nytt 84 miljoner  dollars akvarium. Det är också nära till "Legoland" och alla nöjesparkerna i Orlando.

Ett mycket trevligt utflyktsmål är  "Pinewood Cultural Park" http://www.pinewoodculturalpark.org  där det bl.a finns en botanisk trädgård och "Herritage Center" där man kan se gamla bygnader där man kan hära guidernas intressanta berättelser, hantverk, fordon o.s.v.

Save up to 49% or more on Tampa Bay’s 5 best attractions at CityPASS.com - Shop Now!

Topplista över saker att se och göra i Bay Area (Clearwater, St. Pete, Tampa området):

Clearwater

Beach Walk
Clearwater Jolley Trolley
Encounters With Dolphins
Sky Surfing Scenic Intro Flights
Tampa Bay SUP Stand Up Paddleboarding & Kayaking
The Tropics Boat Tours
Discover Wells Gray
Little Toot Dolphin Adventures
Congo River Adventure Golf Clearwater
Tampa Bay Grand Prix

St. Pete

JetLev at TradeWinds Island Resorts
Shell Key Shuttle
High Tide Slide!
Gulf Beaches Historical Museum
Merry Pier
Splash Island Water Park
Polynesian Putter
Swim with the Fishes

Tampa

Tampa Theatre
Big Cat Rescue
Sunshine Skyway Bridge
Lettuce Lake Park
Tampa Bay Times Forum
The David A. Straz, Jr. Center for the Performing Arts
Bayshore Boulevard
Busch Gardens
Tampa Electric Manatee Viewing Center
Wat Mongkolrata Temple
Tampa's Lowry Park Zoo
Hillsborough River
Shooters World
Tampa Bay History Center
Lowry Park
Curtis Hixon Waterfront Park
Henry B. Plant Museum
Florida Aquarium
Glazer Children's Museum
Adventure Island

 


Epcot Center Disney World Epcot, Disney World, Orlando, Florida.

Orlando - Kissimmee

här finns som Ni såkert redan vet hur mycket som helst att se. Alla nöjesparker mm. (Jag skriver bara omdömmen om de jag själv har besökt).

Disney World:  Har fått en egen sida här!

Universal Studios:  (Bilder) En fungerande film och tv studio som växer hela tiden, erbjuder en titt in i filmproduktionens verklighet plus massor av hisnande åkattraktioner, 3D filmer någon (Terminator) med både film och riktiga skådespelare samtidigt (de hoppar ut och in i filmen, imponerande påhitt!), uppvisningar med djur, musik, stunt "Fear Factor Live" och mycket mer.

Islands of Adventure: Universals park som har några väldigt trevliga åkattraktioner t.ex. Spiderman som kombinerar bergochdalbana med 3Dfilm samt en väldigt bra stuntshow. Park som måste rekommenderas för den som gillar att åka, från snälla barnkaruseller till grymma bergbanor! här finns också den nya omåttligt populära delen "The Wizarding World of Harry Potter".

Sea World:  (Bilder) Bjuder på  massor av olika uppvisningar av djur och människor Bl.a. späckhuggare, sjölejon, Delfiner, Vattenskidor och mycket mycket mer. En park som man inte för missa. Ta Er tid att gå igenom programmet Ni för vid ingången och planera noga för att hinna med alla uppvisningar under dagen (det är inte lätt men det går)! här finns också några riktigt häftiga åkatraktioner som den nya Manta där man hänger under vagnen med näsan ner som om man flög likt Stålmannen, om man inte bara vill se och uppleva djuren.

En seriös återfårsäljare av biljetter till nöjesparkerna som är värd att titta på är Undercover Tourist

Topplista över saker att se och göra i Orlando:

Walt Disney World
Universal Studios Florida
Universal's Islands of Adventure
Discovery Cove
SeaWorld Orlando
Gatorland
Disney's Typhoon Lagoon Water Park
Aquatica
Disney's Blizzard Beach Water Park
WonderWorks
La Nouba - Cirque du Soleil
Universal CityWalk
Outta Control Dinner Show
Holy Land Experience
Wet 'n Wild
Treasure Tavern Dinner Theatre
Disney's Boardwalk
The Hoop-Dee-Doo Revue
iFly Orlando
Fun Spot America
Lake Eola Park
Orlando Balloon Rides
Blue Man Group
Sleuths Mystery Dinner Shows
Mary, Queen of the Universe Shrine
AirHeads Trampoline Arena
Ripley's Believe It or Not
Drip
The Orlando Gun Club
Titanic The Experience
Pirate's Dinner Adventure
Mama's Comedy Show
Orlando Science Center
World of Chocolate Museum and Cafe
Hollywood Drive-in Golf
ESPN Wide World of Sports
Exotic Driving Experience
World s Largest Entertainment McDonald s & PlayPlace
Pirate's Cove Adventure Golf
Wild Africa Trek
Pirates League
Paddleboard Orlando
Orlando Grand Prix
The Great Escape Room
CSI: The Experience
Exotic Animal Experience
Orlando Kart Center
Characters in Flight
Harry P. Leu Gardens
WhirlyDome
M&Ms World

Topplista över saker att se och göra i Kissimmee:

Capone's Dinner and Show
Medieval Times Dinner & Tournament
Old Town Sling Shot & Vomatron
The Kissimmee Sports Arena Rodeo
Disney's Winter Summerland Miniature Golf Course
Congo River Golf
Mighty Jungle Golf, LLC
Fun Spot America
Disney's Fantasia Gardens Miniature Golf Course
Pirate's Island Adventure Golf
Wizardz Magic Theater
Kissimmee Go-Karts
Old Town
The Disney Wilderness Preserve
Zip Orlando
AntiGravity Orlando
Reunion Water Park
Museum of Military History
Manor Professional Wrestling Dinner Theatre
The Ice Factory of Central Florida
Shingle Creek Regional Park
Osceola County Welcome Center and History Museum
AMF Bowling Center
Kissimmee Air Museum
Arabian Nights Dinner Attraction

... the trusted name in attraction tickets             


Key West

USA's fastlands sydligaste udde, Hemingways hus, folklivet, Mallory square på kvällen, sportfiske, snorkling, båtturer, ett fint akvarium, flera bra museum, arkitekturen (gamla trähus byggda av fiskare med en särpräglad stil mm mm. här finns massor av båtturer inträden mm i Key West.

Klassikern Ripley's Believe It or Not! finns även i Key West.

Topplista över saker att se och göra i Key West:

Dry Tortugas National Park
Key West Butterfly and Nature Conservatory
Tropic Cinema
Saint Mary Star of the Sea
Vandenberg Wreck
The Cabaret At La Te Da
Harry S Truman Little White House
Key West Garden Club
U.S. Coast Guard Cutter Ingham Maritime Museum
Waterfront Playhouse
Key West Firehouse Museum
Ernest Hemingway Home and Museum
Sunset Pier
Historic Seaport at Key West Bight
West Martello Tower
Red Barn Theatre
Mallory Square
Florida Keys Eco-Discovery Center
Nancy Forrester's Secret Garden
Fort Zachary Taylor Historic State Park
Fort East Martello Museum
Key West Cemetery
Key West Art & Historical Society Custom House Museum
Key West Lighthouse and Keeper's Quarters Museum
Audubon House & Tropical Gardens
Mel Fisher Maritime Heritage Museum
St. Paul's Episcopal Church
The Oldest House
Curry Mansion
Key West Wildlife Center
Tennessee Williams Key West Exhibit
Key West Shipwreck Museum
Ripley's Believe It Or Not
Duval Street Wreckers Museum
Key West Aquarium
Southernmost Point
Key West Tropical Forest and Botanical Garden


Daytona Beach

Mest känt för sin motoranknytning, både bilsport och motorcyklar. Daytona Beach är också känt för sin strand där sanden är så härt packad att man kan köra ner med bilen på den.

Racingbanan Daytona International Speedway Living Legends of Auto Racing Museum,  Badparken Daytona Lagoon

Bike Week, 10 dagar, första veckan av Mars. Bike Week info

Topplista över saker att se och göra i Daytona/ Daytona Beach:

Ponce de Leon Lighthouse
Daytona International Speedway
Richard Petty Driving Experience
Lighthouse Point Park
Marine Science Center
Living Legends of Auto Racing Museum of Racing History
Mary Bethune Home
Congo River Adventure Golf Daytona
Pirate's Island Adventure Golf
MOAS - Museum of Arts and Sciences
Lilian Place Historic House
Tuscawilla Park
Daytona Lagoon
Boardwalk Amusement Area and Pier
Daytona Flea and Farmers Market
Sun Splash Park
Three Brothers Boards Dolphin and Manatee Paddle Board Tours
Manatee Island

Topplista över saker att se och göra i Ft. Myers, Ft. Myers Beach:

Six Mile Cypress Slough Preserve
Edison & Ford Winter Estates
Lakes Regional Park
Fort Myers River District
Port Sanibel Marina
Smugglers Cove Adventure Golf
Bowditch Point Park
Pale Horse Fishing Charters
JungleGolf
Key West Express
Bay Oaks Recreation Center
Ostego Bay Marine Science Center
Mound House
Matanzas Pass Preserve
Fort Myers Beach Art Association
Broadway Palm Dinner Theatre
Manatee Park
Zoomers Amusement Park
Alliance for the Arts
Southwest Florida Museum of History
Burroughs Home & Gardens
Fowler Firearms & Gun Range
Imaginarium Science Center
VEMA - Veron Ennis Modern Art
Butterfly Estates
Railroad Museum of South Florida

Topplista över saker att se och göra i Naples:

Naples Botanical Garden
Silverspot Cinema
Bird Gardens of Naples
Lowdermilk Beach
Delanor Wiggins Pass State Recreational Area
Naples Gun Range & Emporium
Corkscrew Swamp Sanctuary
Artis-Naples
Naples Pier
The Revs Institute
CREW Land & Water Trust- Bird Rookery Swamp Trails
Celebration Community Beach Church
Naples Zoo at Caribbean Gardens
Fishead Charters
Rookery Bay National Estuarine Research Reserve
Rockin' N Stables
Naples Depot Museum
Naples Historical Society's Historic Palm Cottage
Collier County Museum
The Holocaust Museum & Education Center of Southwest Florida
Golisano Children s Museum of Naples
Sun-N-Fun Lagoon
von Liebig Art Center
Museum of Military Memorabilia
Freedom Park
The Naples Preserve


Florida i stort

Everglades, Lake Okeechobee, Kennedy Space Center (Biljetter) , Florida Key's där man bl.a. kan simma med Delfiner (öarna på vägen till Key West), Bahamas ( hit finns kryssningar och numera åter passagerarfärja), Fruktodlingar mm Det finns mycket att upptäcka utanför de stora turistorterna. Du kan hitta och även boka olika evenemang som utfärder, inträden mm. hos Expedia .

 

I Florida anordnas under året många marknader, så kallade Fairs, rekommenderar verkligen att besöka någon om tillfälle ges! här är en lista över marknader framöver: (listan kommer från Aboutflorida.com)

September, 2013
Baker County Fair (Sept 27 - Oct 5) - Macclenny
Central Panhandle Fair (Sept 30 - Oct 5) - Panama City

October, 2013
Northwest Florida Fair (Oct 7-12) - Fort Walton Beach
Walton County Fair (Oct 7-12) - DeFuniak Springs
Greater Hillsborough County Fair (Oct 16-20) - Brandon
Northeast Florida Fair (Oct 17-27) - Callahan
Pensacola Interstate Fair (Oct 17-27) - Pensacola
Alachua County Fair (Oct 18-26) Gainesville
Greater Holmes County Fair (Oct 28 - Nov 2) - Bonifay
St. Johns County Agricultural Fair (TBA) - Elkton

November, 2013
Columbia County Fair (Nov 1-9) - Lake City
Greater Jacksonville Agricultural Fair (Nov 6-17) - Jacksonville
North Florida Fair (Nov 7-17) - Tallahassee
Volusia County Fair (Nov 7-17) - DeLand
Broward County Fair (Nov 21 - Dec 1) - Pembroke Pines

January, 2014
Manatee County Fair (Jan 16-26) - Palmetto
DeSoto County Fair (Jan 17-26) - Arcadia
South Florida Fair (Jan 17 - Feb 2) - West Palm Beach
Polk County Youth Fair (Jan 25-31) - Bartow
Charlotte County Fair (Jan 31 - Feb 9) - Port Charlotte

February, 2014
Florida State Fair (Feb 6-17) - Tampa
Highlands County Fair (Feb 7-15) - Sebring
Hendry County Fair and Livestock Show (Feb 14-22) - Clewiston
Martin County Fair (Feb 14-22) - Stuart
Osceola County Fair (Feb 14-23) - Kissimmee
Hardee County Fair (Feb 15-22) - Wauchula
Pasco County Fair (Feb 17-23) - Dade City
Southeastern Youth Fair (Feb 23 - Mar 2) - Ocala
Chalo Nitka Festival, Glades County Youth Livestock Show and Frontier Days Rodeo (Feb 24 - Mar 1) - Moore Haven
Florida Strawberry Festival (Feb 27 - Mar 9) - Plant City
Central Florida Fair (Feb 27 - Mar 9) - Orlando
Southwest Florida and Lee County Fair (Feb 27 - Mar 9) - North Fort Myers
Saint Lucie County Fair (Feb 28 - Mar 9) - Fort Pierce

March, 2014
Alachua County Youth Fair (Mar 6-11) - Gainesville
Suwannee River Fair (Mar 6-19) - Fanning Springs
Okeechobee County Fair (Mar 11-16) - Okeechobee
Sumter County Fair (Mar 7-15) - Bushnell
Bradford County Fair (Mar 11-16) - Starke
Collier County Fair (Mar 13-23) - Naples
Miami-Dade County Fair and Exposition (Mar 13-30) - Miami
Firefighters' Indian River County Fair (Mar 14-23) - Vero Beach
Sarasota County Fair (Mar 14-23) - Sarasota
Putnam County Agricultural Fair (Mar 21-29) - East Palatka
Citrus County Fair (Mar 24-30) - Inverness

April, 2014
Flagler County Fair (Apr 2-6) - Bunnell
Clay County Agricultural Fair (Apr 3-12) - Green Cove Springs
Lake County Fair (Apr 3-12) - Eustis
Hernando County Fair (Apr 4-12) - Brooksville
Santa Rosa County Fair (Apr 4-12) - Milton
Levy County Fair (Apr 10-13) - Williston
Suwannee County Fair (Apr 11-19) - Live Oak

2014
Brevard County Fair (TBA) -Melbourne

 

Vill Du ha en mycket bra guidebok med dig på resan? Köp då First Klass Reseguiders "Florida"

(direktlänk till boken). Streiffert första klass Florida

 

Annons: Save up to 49% or more on Tampa Bay’s 5 best attractions at CityPASS.com - Shop Now!

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska