Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.

Resa till Florida:

 

OBS! USA kräver numera online-registrering före resa till landet. Se mer här.

Flyg till Florida

Planeringen:

Planeringen tycker jag är en stor del av nöjet!

Det finns ett par olika alternativ att välja mellan.

"Charter" (lätt och tryggt)

Charter till Florida är ju dock  tyvärr knappast något som existerar längre, även om vissa charterbolag har resor så är det knappast charter utan de säljer flyg och hotell som vilken resebyrå som helst, därför för man också jämföra dessa som vilken annan resebyrå som helst, det finns ju sen olika grader av personlig service och de som är störst på att ordna resor även med en personlig touch till USA är Swanson. annars är ju det man för hos dessa resebyråer helt enkelt hjälp att plocka ihop en resa precis som man kan göra själv.

"Kombinera själv" (valfrihet).

Det blir allt vanligare att plocka ihop sin resa själv och då ofta på nätet. Titta även på sidan "Att boka" om hur vi brukar gå till väga. Reser man reguljärt och bokar själv har man ju full valfrihet och man kan spara några kronor på det. Bara att jämföra biljettpriser och hotell på nätet och sen boka själv eller boka genom någon resebyrå. Alternativt boka flyget och leta boende på plats. Det kan bli billigare eftersom det gör att pruta lite om hotellen har dålig beläggning men kan även bli dyrare om läget är omvänt.

Går man till en resebyrå så gör de jobbet åt dig, det kanske inte blir billigast och risken är att man tar det de rekommenderar vilket kanske inte alltid är det bästa för just dig. Ta resebyråns förslag och titta på det, jämför hotell flyg mm. är Du inte nöjd så be dem ändra, blir det inte som Du tänkt ändå, tacka nej. Känn dig inte tvingad att köpa för att de lagt jobb på dig ;-)

Tänk bl.a. på detta:

Var vill du bo?  låter kanske enkelt, men det är väldigt stor skillnad på de olika resmålen i Florida. även de olika hotellens placering  (se Boende) på samma resmål kan betyda väldigt mycket.

Har Ni stora krav på boendet ska Ni inte bo på de billigare hotellen då standarden inte är riktigt lika hög som man är van vid från t.ex Sverige.

Små husdjur (kackerlackor) är inte ovanliga men helt ofarliga.

Vad ingår i priset? Tänk på att vissa resor inkluderar t.ex. hyrbil (se Transport). Det kan vara värt en del om Ni har tänkt att hyra bil (Vilket jag verkligen rekommenderar)  kolla också vilka försäkringar, extraförare och skatter som ingår i priset (även om du hyr bilen genom resebyrån) .  Dessa kostnader är nämnligen ungefär lika höga som själva hyrkostnaden. 

Vilket flygbolag använder arrangören? De flesta (alla) researrangörer använder reguljärflyg med t.ex. British Airways, Iceland Air, SAS och Lufthansa o.s.v.  Detta kan innebära bättre service med bl.a. fria drinkar och högre bagagevikt (vilket kan bli värdefullt när Ni ska resa hem ;-) men också längre restid med flygplansbyten.

Vad för resan kosta?  Priserna på resor varierar ganska mycket mellan olika tider på året och t.o.m. vilken dag man reser. En resa blir oftast en kompromiss, vill man bo bra på bra lägen på en populär plats kostar det mer än om man tar ett motell mitt i ingenstans. Fundera på vad semestern betyder, hur mycket ska man "snåla" in på upplevelsen. Fint hotell på dåligt läge, sämre hotell på bättre läge, detta är olika viktigt för olika resenärer.

När ska Ni resa? Klimatet i Florida är subtropiskt. Under sommarmånaderna är det mycket varmt och fuktigt. Under sensommaren hösten är det orkansässong, det kan då vid enstaka tillfällen dra in stormar över Florida orkaner är dock väldigt ovanligt Wilma 24/10 2005 var den senaste (Nov 2014) . Det är alltså ingen stor risk att man ska råka ut för några problem. Den bästa tiden för oss att besöka solskensstaten är hösten Oktober November & våren,  Mars April även om det kan vara ganska kyligt i de inre delarna (t.ex. Orlando) av staten under vintermånaderna. Det är också under denna tid det regnar minst. Under sommaren är det som sagt mycket varmt och fuktigt, gillar man detta så är det naturligtvis också en bra tid att åka dit, det finns luftkonditionering i stort sett överallt men det är extra viktigt att tänka på att ha gott om vatten med sig när man är ute och ser sig omkring. Skillnaderna är dessutom stora i Florida på vintern är det t.ex. inte någon behaglig badtemperatur mer än i sydligaste delen av Ostkusten (Miami, Key West). Se väder.

Ska man åka runt till flera orter bör man fundera över dels vilken ordning, man kan fundera på att flyga till en ort och hem från en annan. Tänk på vilka tider flyget landar och lyfter, kan ha betydelse för hur man ska planera första respektive sista övernattningen.

Fundera mycket över vad ni vill se och hur mycket det finns att göra på de olika ställena så ni kan fördela antalet dagar lagom. Florida är inte så enormt stort, man när det mesta med bara ett par utgångspunter, den södra delen om man bor i t.ex. Miami Beach, Ft. Lauderdale, Naples, Ft. Myers och den Mellersta delen om man bor i Orlando, Tampaområdet, Daytona o.s.v. Key West ligger däremot så avsides att man bör ta minst en natt där om man vill uppleva det ordentligt. Att byta hotell för ofta tar onödig tid, det är också en nackdel att ha all packningen i bilen hela dagar. så enligt min smak ska man minimera antalet stopp så för man ut mer av resan.

För att hitta billigt flyg se här: Flyg

Reseförsäkring:

Billigast brukar det (om man reser regelbundet) bli att köpa reseförsäkring som tillägg till hemförsäkringen. Det gör annars att teckna en separat försäkring genom försäkringsbolag som t.ex. Global eller Europeiska. Tänk på att Du antagligen behöver en separat försäkring om Du är borta mer än 45 dagar, kolla med ditt försäkringsbolag.

Ett sätt att få  "gratis" reseförsäkring och eller avbeställningsskydd är att betala med något kort där det ingår. Ofta är kravet att man betalar minst halva resan med kortet. Hos vissa banker ingår samma skydd om man betalar via deras internetbank.

Packning:

Tänk på att packa elektronik, värdesaker och sådant Du kan behöva under flygresan i handbagaget! Speciellt mediciner är viktigt att man lägger i handbagaget eller bär på sig, inte roligt att bli av med och försöka skaffa nya på plats! Tänk också på att mediciner ska förvaras i sin orginalförpackning, mediciner som innehåller narkotiska preparat kräver intyg från din läkare! Ta med dina recept/medicinlista på resan om Du har. Vissa beroendeframkallande mediciner är strängt förbjudna och kan medföra straff om man försöker ta in dem i landet.

För lite tips om vad man kan behöva packa ner kan Du se vår packlista, ladda gärna ner och modifiera den efter eget behov, bara att skriva i hur mycket man tänker ha med av varje och sen kryssa av efterhand som man packar (gjord i Open Office som är gratis).

Bagagereglerna skiljer mellan flygbolagen, se deras hemsidor för exakt information. Vanligtvis för man ha 1 väska på max 23Kg med sig gratis, man kan sen betala till, antingen i förväg vilket brukar bli lite billigare eller vid incheckning på flygplatsen, för att få ha mer vikt och/eller fler väskor med sig. En väska får i princip aldrig väga mer än 32Kg.

Litteratur:

Det kan vara en god idé att läsa på i någon bra bok om resmålet innan resan och en karta är nästan oumbärlig både under planeringen och under själva resan.

Vill Du ha en mycket bra guidebok med dig på resan? Köp då First Klass Reseguiders "Florida" för endast 201:-!  här (direktlänk till boken). första klass Florida

  En riktigt bra karta som dessutom är tåligare än vanliga papperskartor och väl värd sina 85:- är "Florida Insight Flexi Map" här (direktlänk till kartan). Fleximap Florida

>>>Se fler böcker här!<<<

Nyttiga resesidor inför resan, det finns olika bokningssystem men på någon av dessa sidor lär Du hitta din bokning:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

   

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska