Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
Brev 2

Hej och tack för en bra och informativ sida!

Den var till stor hjälp när vi planerade vår familjs Floridaresa den 31 december till den 16 januari. här kommer en lite berättelse inklusive lite erfarenheter!

Vi flög med Delta efter att ha bokat flygresan på travelpartner.se. Det fungerade mycket bra och vi bokade tidigt och fick ett hyfsat pris. Stockholm-New York-Orlando.

Den första natten bodde vi på Marriott Orlando Airport. Ett helt ok alternativ förutom att det inte fanns något att äta på hotellet sent på kvällen. Borde kanske ha funnits en "barmeny" med tanke på närheten till flygplatsen och antalet resenärer som bara kom in för att övernatta första natten. Bra rum, trevlig personal och en härlig frukost inkusive nylagade omeletter! Gratis transport från och till flygplatsen ingick.

Dag ett gav vi oss tillbaka till flygplasen för att hämta ut vår hyrbil. Via holidayautos.se "hamnade" vi hos Alamo bilar. Allt fungerade perfekt. Ingen försökte sälja på oss mer än vi ville ha, det var bara att skriva under och hämta ut! Och jag som var beredd på värsta argumentationen efter att ha läst på er sida och alla varningsmail som kom ifrån holidayautos! Vi fick välja fritt ur deras sortiment av fullsize-bilar och valde en röd Chevrolet Impala som vi sen hade mycket stor glädje av hela resan. I USA behövs ingen GPS om har hyfsat bra lokalsinne och kan läsa en vanligt turistkarta och vägskyltar. Trafiken flöt mycket bra och det var enkelt att hitta. Bara en liten felkörning på 15 dagar och några köbildningar på väg in i Miami när vi kom dit.

Sedan bar det av söderut mot Ft Myers. på vägen åkte vi genom Floridas landsbygd inne i landet. Stannade till och köpte frukt på ett ställe och anlände målet vid 17 tiden. Vi hade bokat rum på Neptune Inn i Ft Myers Beach. Efter att ha läst rekommendationerna på hotellförmedlingssiten valde vi norra flygeln som var renoverad. Bra och prisvärd lägenhet perfekt läge på stranden och relativt nära till beachens centrum med restauranger och affärer. Vi bodde två nätter på detta hotell och betalade ca 1000 per natt för en lägenhet för 4 personer.

På väg vidare söderut passerade vi Everglades nationalpark och gick i den första "turistfällan"! Vi hade läst mycket om airboat-turer och såg framför oss en trevlig båttur med en natur och djurupplevelse alldeles intill nationalparken. Vi beställde den långa 90 minutersturen som skulle innehålla en tur ut till "ten thousand islands" och en promenad på en ö där. Dessutom en rundtur i mangroveträsket. Vi började båtturen med att åka 20 meter uppströms kanalen där det låg en alligator under en brygga. Stor, dåsig, helt orörlig och förmodligen "inmatad"! Sedan fick vi en racer-båttur! Efter att ha kört i låg hastighet ut på något så när öppet vatten körde vi med raketfart ut till den fantastiska ön.....En liten kobbe 10 meter i diameter med en sliten liten stuga, några träd och grenar och en liten liten liten ödla.......Vi fick gå runt på kobben i fem minuter på egen hand innan vi i ilfart vände av tillbaka till mangrovekanalerna. Efter en stund blev även här huvudnumret en höghastighetsfärd genom de trånga kanalerna. Vi stannade till slut i en liten öppen del och där fanns fler båtar som höll på att mata fram några världsvana tvättbjörnar. Sedan tillbaka till utgångspunkten i lika hög hastighet. Det var roligt men inte vad vi hade förväntat oss! på vår fortsatta resa såg vi gott om alligatorer liggande vid dikeskanterna efter vägen.

framåt sena kvällen kom vi fram till Key Largo där vi bokat rum på Ocean Pointe Suites. här bodde vi i tre nätter till ungefär likadan kostnad som Ft Myers. Stor och fin tvårumslägenhet med två badrum, stort allrum och kök inklusive diskmaskin. läget var lite avsides men det fanns en liten strand och bra pool. första dagen bara slappade vi medan vi andra dagen gjorde en utflykt till Key West, såg solnedgången och allt det där! Mycket trevlig dag!

Därefter gav vi oss norrut igen och målet var Ft Lauderdale. Vi passerade Everglades återigen och åkte faktiskt in till entrén och gick igenom utställningen. Vi ville ju ha lite naturuppevelser trots allt.......Trafiken runt storstaden Miami var intensiv men vi åkte på stora motorvägen Florida Turnpike så det gick som smort. när vi kom fram till hotellet Premiere blev vi rejält besvikna. Det var det hotell under vår resa som kostade mest, runt 1200 per natt, men det var i särklass sämst! Gammalt och slitet, nergånget och smutsigt. först tänkte vi lämna stället men vi hade valt ett förbetalt alternativ så då hade vi gått miste om pengarna. Vi klagade och fick en något bättre lägenhet. Vi bestämde oss för att gilla läget och fokuserade på stranden som bara låg ett stenkast bort. Ägaren gjorde sitt bästa för att tillfredställa våra krav och göra oss nöjda. Bland annat fick han byta ut vår helt odugliga spis mot en ny.

Vi bodde fem nätter i Ft lauderdale och vi gjorde en dagsutflykt till Miami beach. Missa inte det! Härlig strand, fantastiska byggnader och en härlig miljö. Lite tufft att ta sig in med bilköer och så vidare men helt klart värt besväret. Shoppingen fick också sitt ute vid det enorma Sawgrass Mill Malls. Ett mecka för köphungriga kvinnor och ett elände för plånbokshållande män....

Vår sista etapp var vägen tillbaka till Orlando. Vi åkte återigen Turnpike och det gick snabbt och smidigt. I Orlando bodde vi på Westgate Lake Resorts. En helt fantastisk anläggning till samma låga pris som övriga hotell vi bott på under resan. En enorm tvårumslägenhet med stor bubbelpool i stora sovrummet. Ja det låg faktiskt i  sovrummet, för sovrum och badrum var ihopbyggt utan väggar emellan! I Orlando besökte vi Disney Magic Kingdom och Universal Studios två parker under tre dagar. alltså en dag per park vilket var fullt tillräckligt för oss två föräldrar med två tonårsdöttrar. Det var inga nämnvärda köer när vi var där vilket underlättade mycket.

Vi hade en helt underbar resa. Vädret var bra förutom att det var något kyligt framförallt i Orlando när vi skulle besöka parkerna. Det var nära nollgradersstrecket en morgon när vi gav oss i väg. Det är inte undra på eftersom USA haft sin värsta vinter i mannaminne med snöstormar långt ned i södern. även Florida fick en släng av vintern. Temperaturen i havet var också något låg enligt våra badälskande flickor! We like USA!

Än en gång tack för en bra sida!

Mikael, Anneli, Sofie och Madeleine Thalin


Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska