Florida solskensstaten.
Välkommen till Floridasidan! Skriv gärna till info@floridasidan.se och fråga om Ni inte hittar det Ni söker.
Gillar Du sidan ge oss ett plus hos Google, "Gilla"  eller dela med dina vänner på Facebook! Vi har även Instagram.

eXTReMe Tracker
Instagram
Välj ämne i menyn ovan, en bra ide är att börja med att läsa om visum och annat viktigt.
Vill Du se En kortfattad beskrivning av vad Du hittar på de olika sidorna, finns det här.
MrJet

Test av researrangörer     annons>

Har gjort en liten ovetenskaplig test av researrangörernas hemsidor. Vi ville boka en resa från Arlanda till Ft. Lauderdale alternativt Miami Beach 2 veckor med avresa runt 8e 9e Mars 2008 för 2 vuxna och ett  barn på 10 är med hyrbil men utan reseförsäkring och avbeställningsskydd.

Skickar dessutom fråga av det enklare slaget via kontaktformulär eller E-post för att se om det svaras och i.s.f. hur snabbt och bra.

Kan redan nu meddela att resultatet är nedslående!

Arrangör / tidpunkt / Betyg av 10 möjliga (klicka på respektive för att läsa testerna.)

TUI (f.d. Fritidsresor): 071108 15:12      0

Sembo:         071108 16:00     10

Ticket:           071108 22:45       6

Ving:              071108 23:12       3

Ving: v2        071109 23:25        0

MrJet:            071109 10:07       7

 

MrJet: 071109 10:07  

Internetbokning:

här Möts vi av en ganska ren förstasida, Inga bilder utan t.ex. en priskurva över utvecklingen på flygpriser, några prisexempel i olika kategorier samt en sökruta där man kan välja "Flyg", "Hotell", "Hyrbil", "Flyg & hotell" och "Flyg & hyrbil" men inte "Flyg, hotell & hyrbil". Det är lätt att hitta var man ska börja. på förstasidan väljer vi först, av nyfikenhet, "Semesterhus" Efter en stund för vi meddelandet "Sidan kan inte visas.....", illavarslande! Vi provar istället med "Paketresor" för att börja söka efter vår resa.

På sidan "Paketresor" kan vi inte välja Ft. Lauderdale i rullgardinsmenyn och det finns ingen manuell sökruta så vi för väl flyga till Miami istället. Man kan även välja när på dagen man föredrar att flyga. Man kan välja rumstyp och antal resande för upp till 2 rum. Man måste välja antal stjärnor på hotell men det framgår ingenstans vad det innebär! Vi chansar på att det betyder att vi ska välja lägsta standard vi vill se i sökningen och att vi ska få med alla även med fler stjärnor men inte färre. även hotellets läge ska vi ta ställning till här "Centralt" "Flygplats" "tågstation" "Förort" "Centrumnära". här känns det som man lätt kan välja bort hotell som man gärna vill ha med och att vissa val som t.ex. strandnära kanske skulle vara relevantare. Skulle gärna vilja ha möjligheten att välja "Alla" på vissa frågor! Men vad är detta? slår oss att De inte frågar var vi vill bo! Vi landar i Miami och de tror väl att vi vill bo där också då! Vi för väl se när vi såker...

Vi väljer följande:

Avresa: Stockholm - Arlanda

Flyg till: Miami

resmål: Fort Lauderdale

Avresa: 8 mar 2008 Alla tider

Hemresa: 22 mar 2008 Eftermiddag

Rum: tvåbädds

2 vuxna

1 barn 2-11 år

Hotell:

stjärnor 2*

läge: Centralt

Flygval:

Flygbolag: Alla

Klass: Ekonomi

Trycker på "Sök flyg & hotell".

Efter ca 10 sekunder för vi detta meddelande. "Det uppstod ett fel vid hotellsökningen. vänligen kontrollera alla uppgifter. är avresedatum korrekt ifyllt? Observera att resor endast kan bokas fram till tre dagar före avresa."

En ny sökruta finns nu. våra tidigare val finns ifyllda. Det finns en statusindikator på sidan med 5 steg, "1 sök" (där vi hamnade) "2 välj hotell", "3 välj flyg" "4 boka" "5 bekräftelse". Fortfarande inte ett ord om hyrbilar.

Nu kan vi plötsligt välja alternativet "valfritt på såväl "Hotellkategori" som "Hotellets läge" så vi ändrar dessa och säker på nytt. Vi för samma felmeddelande igen. ändrar lite olika uppgifter och provar att söka flera gånger med samma resultat. söka paketresa på MrJet fungerar inte!

Trycker istället på fliken "Flyg". Ny sökruta kommer upp Vi kan antingen skriva in destinationen manuellt eller leta upp den i ett fönster som kommer upp när vi trycker på Länken "destinationer" Skriver vi in manuellt gäller det att stava rätt! En enkel felstavning som Ft Laderdale duger inte! Ft Benning är det enda förslag som visas. Helt oacceptabelt! En bra sak är att vi kan fylla i olika flygplatser för ut och hemresan t.e.x. om man vill åka från Stockholm till Miami och hem från Orlando till Göteborg: Mycket bra.

Vi fyller i samma uppgifter om flyg som tidigre fast nu kan vi välja Ft. Lauderdale istället. Efter ca. 6 sekunder för vi en lista över flyg med pris per vuxen samt totalt pris med det billigaste först. Vi kan se flygbolag, tider, rutt och restid. Vi väljer det billigaste alternativet som flygs av Air France, Delta och KLM ! Totalpris 27.175:- inkl skatter och avgifter. Nu för vi upp en sida med ännu mer ingående information om varje del av rutten. Specifikation av priset och Länkar till vidare info om regler mm.

längre ner på sidan finns nu en upplysning om hyrbil! Dessutom ser man här att ett avbetällningsskydd är markerat, det vill vi inte ha! 490:- som såkert inte var medräknat i det givna priset! Tillval vill vi göra själv! även E-ticket är markerat Det borde vara tydligare att man ska göra dessa två val. E-ticket vill vi ha så det behåller vi.

Nu trycker vi på "välj bil" (titta på bilar är ju kul) Vi för upp ett nytt fönster. här är Avhämtningsplats, klockslag och återlämningsplats föreslagna enligt vår flygbokning. Mycket bra! Det finns Länkar till mer info och om vad som ingår vid varje bil (men här ser det illa ut! svenska tecken visas inte! "Centralstyrda dörrlås/fönsterhissar" betyder " Centralstyrda dörrar/fönsterhissar" och om försäkring står det såhär "Utökad ansvarsförsäkring för tredje part (ALI)" är försäkringsbiten inte tillräckligt invecklad redan?  Priset är tydligt utsatt vid bilarna. Oj här kan vi hyra en Ford Mustang Cabbe för 4.421:-! Vi sansar oss och väljer istället en "Standard 2/4 Dr. Auto, A/C" för 3.989,65.

Nu stängs bilfönstret och vår bokningssida uppdateras med bilen här måste vi godkänna vilkoren för bilhyran och kan också läsa dessa via en Länk.

här för man vara vaken! när sidan uppdateras markera det åter att vi vill ha avbeställningsskydd! De vill gärna ha våra 490:- verkar det som! Rena rånet! Vi avmarkerar igen och trycker på "Vidare".

Tydligen måste vi göra hotellbokningen separat så det är bara att fylla i alla uppgifter om resande, adresser samt att betala, antingen med kort eller via direktbetalning med "Nordea Solo" eller SEB. Skulle önska fler val här!

Vi gör nu till hotellbokning istället. Vi trycker på fliken "Hotell". här finns Fort Lauderdale med i rullgardinsmenyn. här har vi också fler alternativ när det gäller rumstyp, här kan vi välja både tre och fyrabäddsrum.

Vi väljer ett trebäddsrum, alla kategorier, alla läge, omedelbart kommer en lista med hotell upp. (varför funkade det inte när vi försökte boka paketresa?) Finns bara tre hotell att välja mellan (antagligen p.g.a. värt krav på trebäddsrum) Sheraton Yankee Trader Beach finns med för 27.888:-. Klickar man på hotellen för man en ganska ingående beskrivning dock på blandat svenska och engelska  (översättning pågår står det längst upp). Det finns några bilder men ingen karta över hotellens placering. när vi väljer hotellet för vi upp en sida där vi ska fylla i samtligas namn samt ålder på eventuella barn, man för välja om man vill ha "sen ankomst" "angränsande rum" samt "rökfritt". Inästa steg för vi en översikt av bokningen med möjlighet att se detaljer över priset, gäster, önskemål mm. samt bekräfta eller avbryta. längst ner finns också  knappar "boka tillval", "ändra namn", "fortsätt" ock "avbryt" Vi trycker på "Boka tillval" för att se vad det är. här kan man tydligen boka till fler hotell (om man vill bo på flera ställen under resan), "lägenheter/sviter", "Transfer" och "sightseeing turer". Sightseeing verkar lockande men det finns tydligen ingen i USA så vi gör tillbaka till kundkorgen. (sitter MrJets kunder i korgar?) här för vi fylla i alla uppgifter om resenärerna samt betala men här finns endast möjlighet att betala med kort. man kan också välja om man vill ha nyhetsbrev från MrJet eller reklam från andra företag. är man kund sedan tidigare kan man logga in och få en del uppgifter ifyllda automatiskt. Till sist för man bekräfta att man accepterar "Villkoren" (som gör att läsa via Länk) och fortsätta.

 

E-post fråga: till reservation@mrjet.se 071109 10:07

Ämne: Florida

Hej!

Varför kan man inte betala med SEB direktbetalning vid hotellbokning som man kan vid flygbokning?

Mvh. ********

Resultat: Autosvar om mottaget mejl omedelbart. Svar: 071109 10:12 Ja det är sant! 5 minuter, högsta betyg för det! (Svart nedan)

Hej Hej!
 
Inte om du bokar direkt på hemsidan.. Men återkom till mig med det du önskar boka så skickar jag en Länk där du kan betala med SEB.
Med vänliga hälsningar

Betyg: 8 av 10

Kommentar:

Bokar man en sak åt gången gör det men det är inte helt problemfritt. Paketbokning fungerade inte för oss och man kan också notera att priset blev ca: 10.000:- högre än de tidigare testade Sembo och Ticket.

reservation@mrjet.se

annons>

Florida. Reseinformation. Tiden i florida. Vädret i Florida mm.

Aktuell tid:

 

Stockholm                Miami

Här kan Du kontrollera status på flyg.

Här kan Du kontrollera status på dina flygbokningar:

Check My Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Amadeus bokningssystem).

Travelport View Trip Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Worldspan & Galileo bokningssystem).

Virtually There Kontrollera alla detaljer om din flygbokning (Sabre bokningssystem).

My Trip and More (Worldspan)

Tripple (Infini)

Trip For You (Axess bokningssystem)

Swiss Airlines

US Airways

TripIt Håll koll på dina resor få info om flyg mm. finns även som app.

 

Varför Floridasidan?

Floridasidan om resor till Florida är en helt privat hemsida som återger mina privata åsikter om platser jag besökt i Florida (Miami, Miami Beach, Ft. Lauderdale, Orlando, Sarasota, Tampa, Ft. Myers, Key West, Homestead, Everglades m.fl.) Olika attraktioner i Florida som Disney World Universal Studios Busch Gardens Sea World mm. här finns möjlighet att diskutera Florida med andra i forumet. Och massor av Länkar till "nästan allt" som rör Florida. Alla foton utom produktbilder och kartor samt några katalogbilder är tagna av mig och för inte kopieras utan tillstånd. försöker att inte behöva sätta till allt för mycket pengar för att driva sidan, därför finns lite annonser som ibland ger någon krona i intäkt, hoppas Ni står ut med det :-) Sidans syfte var från början att prova på att göra en hemsida och eftersom jag just kommit hem från en resa till Florida och jag älskar det resmålet så valde jag det ämnet. Hoppas Ni hittar något nyttigt på Floridasidan och här gärna av Er med åsikter frågor eller kritik till info@floridasidan.se

M.v.h. Jörgen info@floridasidan.se

 

Aktuelt väder i Florida:

Miami Beach:

MIAMI BEACH WEATHER

Key West:

KEY WEST WEATHER

Orlando:

ORLANDO WEATHER

Tampa:

TAMPA WEATHER

St. Augustine:

ST. AUGUSTINE WEATHER

Pensacola Beach:

PENSACOLA BEACH WEATHER

Mer väder, statistik mm. finns här:  väder.

info@floridasidan.se

© 2016 Floridasidan.se

Floridasidan anlitar

Floridasidan,om Florida på svenska